Teamleider Charissa Muller staat graag voor de mensen klaar. Van jong tot oud.
Teamleider Charissa Muller staat graag voor de mensen klaar. Van jong tot oud. (Foto: Roberto Cancian)

Bibliotheek Leidsche Rijn geopend

  Cultuur

Roberto Cancian

We willen dit samen doen!

Op 23 april opende op het Brusselplein de gloednieuwe Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum. De plek waar je heen gaat om te leren, kennis te maken met cultuur maar ook om andere mensen te ontmoeten. In de eerste twee weken na de opening wisten al veel mensen de weg te vinden naar de nieuwe bibliotheek die in het weekend van 17, 18 en 19 mei aanstaande officieel geopend zal worden door wethouder Anke Klein. "Wij hebben hier echt een vliegende start gemaakt. Mensen stonden voor de deur op de eerste dag", geeft teamleider Charissa Muller aan.

Leidsche Rijn - Het hele jaar door zijn er in de Bibliotheek Leidsche Rijn tal van activiteiten, voorstellingen, workshops, evenementen en debatten. Daar wordt volgende week in het feestweekend al volop invulling aan gegeven door middel van een schrijfworkshop, luisteren naar verhalen, op de foto gaan met Nijntje tot muziek maken met de 'Vuilnismannen' op zaterdag. Op zondag volgt theatervoorstelling Tiktak met ontbijt en is er een oudercollege over lezen met je kind. "Op vrijdag is er na het officiële openingsmoment, dat om 17.00 uur plaats vindt, onder andere een programma in het Laboratorium, een workshop Stokpaardjes maken in het Atelier en 'Zing Nederlands met me'. Maar natuurlijk kunnen bezoekers ook gewoon met hun neus in de boeken duiken", geeft Charissa Muller aan. Als teamleider van Rayon West vertelt zij aan de vooravond van de officiële opening, samen met Isabella Arons over de nieuwe 'Bieb'. "Mensen zijn blij verrast. Het is huiselijk en er is een gevoel van thuis. Daarnaast zijn er veel materialen, is er een Nijntje-ontdekhoek en kunnen kinderen spelenderwijs leren. Ook zien we dat studenten de weg hebben gevonden naar de bibliotheek. Wij hebben drie werkruimtes voor groepsontvangsten, activiteiten, vergaderingen of studie", vult Isabella Arons aan. Zij werkt op de afdeling Marketing en Communicatie. "Wanneer mensen lid worden van de bibliotheek betalen ze slechts 30 euro per jaar en ontvangen ze bovendien het tweede hoofdgerecht gratis bij één van de 'Buurten' restaurants." Met 'Buurten in de Bieb' is er namelijk ook vanaf 18 mei een volwaardig restaurant in de bibliotheek voor een kopje koffie tot een goede maaltijd. Het tweetal lacht. "Het lijkt wel een watertje in de woestijn. Van alles is hier mogelijk. De collectie is ook flink groter geworden. Waar de collectie van Parkwijk bestond uit 24.000 materialen, omvat de totale collectie van Bibliotheek Leidsche Rijn bij de opening 36.000 materialen." Het is de moeite waard een kijkje te nemen in het energieneutrale gebouw waar 240 zonnepanelen op het dak liggen. "Dat is voldoende om het hele pand te voorzien van energie, licht, ventilatie, verwarming, koeling en elektrische apparatuur", geeft Isabella Arons aan. Naast de verschillende ruimtes en afdelingen is er centraal in de bibliotheek ook een 'luie trap' die meteen een tribune is met 83 zitplaatsen van waar voorstellingen, debatten, colleges en optredens te zien zijn.

Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum (Brusselplein 2) is zeven dagen per week open. Maandag 14.00 – 19.00 uur, dinsdag t/m vrijdag 10.00 – 19.00 uur, zaterdag 10.00 – 17.00 uur en zondag 12.00 – 17.00 uur

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden