Theaterprogrammeur Marjan van Huystee heeft voor aankomend seizoen een divers programma samengesteld.
Theaterprogrammeur Marjan van Huystee heeft voor aankomend seizoen een divers programma samengesteld. (Foto: )

Gesprek met de theaterprogrammeur

  Cultuur

Redactie

Castellumverhalen

Marjan van Huystee is sinds de start van het theater verantwoordelijk voor de programmering. Op zaterdag 18 mei start de kaartverkoop van het nieuwe theaterseizoen van Podium Hoge Woerd. Er gaat een en ander aan vooraf om dit programma compleet te maken. Marjan vertelt hierover.

De Meern - De zoektocht naar de voorstellingen begint al ruim een anderhalf jaar eerder: "Het programma voor het komend seizoen moet nog gelanceerd worden en ik ben alweer bezig met de collectie voor 2020-2021. Ik hou altijd mijn ogen en oren open voor alles wat zich aandient voor het theater. Het is leven met voortdurende oplettendheid richting de podiumkunsten en muziek. Ik lees recensies, kijk naar kunst- en cultuurprogramma's, bezoek veel voorstellingen bij andere theaters en hou de actualiteiten bij. Ik vind dat een theaterprogramma kwalitatief goed en eigentijds moet zijn."

Om een volledig programma neer te zetten, probeert Marjan zoveel mogelijk voorstellingen al te zien, voordat ze worden geboekt. "Meestal is een voorstelling nog niet af en kan ik alleen een preview bekijken, maar vaak heb ik een goede indruk, doordat ik al eerder voorstellingen van gezelschappen heb gezien. Soms is het lang wikken en wegen om een voorstelling al dan niet op te nemen. Ik informeer mezelf zo goed mogelijk en ga ook veel op mijn gevoel af."

In het nieuwe programma is een lijn te ontdekken, bijvoorbeeld iedere maand dans op donderdag, tijdens alle schoolvakanties jeugd- en familietheater en iedere week een cabaret,- theater en muziekvoorstelling. Op de vraag of Marjan ook persoonlijke voorkeuren heeft, zegt ze het volgende: "Ik programmeer niet voor mijzelf, maar voor Leidsche Rijn en omgeving. Ik hoop dan ook dat ons publiek veel voorstellingen tegenkomt waar ze naar uitkijken. Maar om toch een tipje van de sluier op te lichten: Stef Bos, Samir Calixto, De Dansers met Shake Shake Shake, Kommil Foo, Loes Luca en Maas theater en dans met Lampje."

De slogan van de nieuwe campagne is: Open een nieuwe wereld. "Ga gerust op avontuur," zegt Marjan tegen bezoekers die buiten hun comfortzone willen stappen. Tijdens speciale avonden gedurende het seizoen kunnen bezoekers van Marjan meer achtergrondinformatie over de voorstellingen krijgen en zich persoonlijk laten gidsen door de jungle van theatervoorstellingen. "Ik ga graag met je in gesprek en ben benieuwd naar de reacties op het nieuwe programma."

Kaartverkoop van start

Het nieuwe theaterseizoen 2019-2020 van Podium Hoge Woerd is vanaf maandag 13 mei online te bekijken. Op zaterdag 18 mei start om 10.00 uur 's ochtends de kaartverkoop via de website www.podiumhogewoerd.nl. In tegenstelling tot voorgaande jaren vindt de kaartverkoop alleen online plaats en niet via de balie van Castellum Hoge Woerd.

Meer berichten