Tekenfestival voor jong en oud in Leidsche Rijn Centrum

  Cultuur

ZIMIHC viert feest met Utrecht Tekent

ZIMIHC is dit jaar 30 jaar oud en viert dat graag met alle bewoners van Utrecht! Op 8 juni organiseert ZIMIHC samen met het Huis van Betekenis een eigentijds Montmartre en tekenfestival in het hart van Leidsche Rijn Centrum. Kijk en koop kunst of ga zelf aan de slag in één van de vele workshops.

Utrecht Tekent

Tijdens Utrecht Tekent op 8 juni tovert ZIMIHC samen met het Huis van Betekenis het Hof van Bern om tot een eigentijds Montmartre waarin de tekenkunst centraal staat. Op dit intieme plein, midden in het hart van het splinternieuwe winkelgebied Leidsche Rijn Centrum, gaan kunstenaars samen aan het werk. Er is werk te koop, je kunt workshops volgen en ter plekke tekenaars aan het werk zien. Zowel op het Hof van Bern, als elders in het winkelcentrum: in de supermarkt bij de groenteafdeling, in een schoenenzaak en in een koffiezaak.

Er wordt op heel veel verschillende manieren getekend: traditioneel met potlood en papier, maar ook stoepkrijttekenen voor kinderen, tekenen op glas voor jongeren, werken met acryl en nog veel meer. Vanaf 12.00 uur zijn er workshops, maar vanaf 10.00 uur mag je al komen tekenen (of schilderen).

30 jaar ZIMIHC

Dit evenement is onderdeel van ZIMIHC's 30-jarig jubileum: elk weekend van juni trakteert ZIMIHC op feestelijke evenementen verspreid over de stad Utrecht. Er zijn optredens van diverse artiesten, een streetfood- en kunstfestival, workshops en nog veel meer. We werken in dit evenement onder meer samen met het Huis van Betekenis (broedplaats en podium voor tekenaars), Leidsche Rijn Centrum, het Jeugdfonds Cultuur, studenten van de HKU en kunstenaars van De Inktpot.

Praktisch

Datum: zaterdag 8 juni 2019 van 10:00 – 18:00 uur

Locatie: Hof van Bern, Leidsche Rijn, Utrecht

Website: www.utrechttekent.nl / www.zimihc.nl

Toegang: gratis

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden