Reaching North staat in Azotod. Foto: Dinke van der Zalm 
Reaching North staat in Azotod. Foto: Dinke van der Zalm  (Foto: Dinke van der Zalm )

Debuut EP voor Reaching North

  Cultuur

Inzicht in persoonlijke ervaringen

Daniel van Boom

De band Reaching North presenteert op vrijdag 31 mei hun debuut EP 'The Roche Limit' in Azotod, De Meern. De roots van de band liggen in de wijk Leidsche Rijn. Het EP zal vanaf 24 mei overal online beschikbaar zijn.

Hoe is Reaching North ontstaan?

Tjerk: "Ik begon in 2017 met nummers schrijven voor een nieuw project. Ik ging op zoek naar een zanger en toen vond ik Daniel." Daniel: "Ja, daarna gingen wij een concept bedenken voor het EP en hebben wij het EP geschreven. Ik ben als muzikant eigenlijk gestart op het Amadeus Lyceum in Vleuterweide en dat is ook waar de rest van de band vandaan komt. Sinds dat Pim en ik met onze andere band Electric Memories de Grote Prijs van Leidsche Rijn (Klub19) wonnen zijn wij als muzikanten actief bezig in de regio. Vlak voor het opnemen gingen wij op zoek naar een drummer en een bassist, dit zijn Pim en Jimmie geworden. Wij hadden op het Amadeus al veel samen gewerkt tijdens muziek dus we hadden al een muzikale klik, wat altijd belangrijk is als je in een band samenspeelt."

Wat is de boodschap van het EP?

Tjerk: "De EP bevat onderwerpen die spelen in het leven van een jong volwassen persoon. Thema's als depressie, liefde en verandering komen aan bod. Daniel en ik hebben alle nummers geschreven vanuit persoonlijke ervaringen, wat luisteraars een blik in onze hoofden geeft. De bedoeling van het EP is om mensen die dezelfde gevoelens ervaren een gevoel te geven dat ze niet als enige door zulke tijden heen gaan." Daniel: "De teksten van het EP kunnen op vele verschillende manieren geïnterpreteerd worden. Zo hopen wij dat iedereen zich op hun eigen manier kan vinden in onze nummers."

Wat kunnen de mensen van de EP-presentatie op 31 mei verwachten?

Daniel: "De deuren gaan om 20:00 uur open en de avond begint om 20:30 uur met de band Cosmic Serpent, een band van de Nederlandse Pop Academie waarvan de roots ook in Leidsche Rijn liggen. Cosmic Serpent maakt jazzy, emotionele pop waarop je lekker kan wegdromen. Om 21:30 nemen wij het podium over. Verwacht een intensieve liveshow met ruige gitaren en dromerige soundscapes. Er zullen Reaching North CD's en T- shirts te koop zijn. Tussen de optredens door en aan het eind van de avond zullen we muziek draaien om de sfeer erin te houden. Kaartjes zijn te koop aan de deur en kosten 5 euro. Het feest duurt tot 0.00 uur."

Wat zijn jullie plannen voor de toekomst?

Pim: "Sowieso veel shows spelen om meer bekendheid binnen de regio op te bouwen en om ons netwerk uit te breiden. Het lijkt ons super tof om binnen Nederland een fanbase op te bouwen en om bij elke show dan weer mensen terug te zien die er bij voorgaande shows ook bij waren. We zijn ook continu bezig met werken aan onze liveshow zodat deze met elke show weer strakker en van betere kwaliteit wordt." Tjerk: "Verder hebben we ook al plannen voor na dit EP; we zijn bezig met nummers schrijven voor een volgende release, maar daar gaan we nog niet veel over zeggen."

REGIOLEIDSCHERIJN.NL

Op www.regioleidscherijn.nl vind je naast blogs van bewoners, ook nieuws uit Leidsche Rijn en Vleuten - De Meern. Meld je aan op de nieuwsbrief op www.regioleidscherijn.nl/nieuwsbrief om wekelijks nieuws en de uitagenda in je mailbox te ontvangen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden