Kom op 22 juni het danstalent bewonderen.
Kom op 22 juni het danstalent bewonderen. (Foto: )

Creatieve dans manifesteert zich op het buitenpodium

  Cultuur

Castellumverhalen

Tijdens de Zomerse Zondag op zondag 23 juni presenteren jonge danstalenten van Dé Urban Dansopleiding van Creative College ROC Midden Nederland hun nieuwste voorstelling My Heritage – The Journey. Curriculumleider Luana Michiels vertelt over de repetities.

De Meern - "Indrukwekkend," vindt Luana Michiels het proces dat de dansers meemaken en het resultaat van de voorstelling. Vijfentwintig verschillende dansers tussen de 16 en 21 jaar oud met verschillende culturele- en dansachtergronden vormen een prachtig geheel om naar te kijken. "Een jaar lang heb ik ze zien vechten, doorzetten en groeien. De dansers genieten omdat ze hun passie mogen uitvoeren: dagelijks creatief bezig zijn met hun vak, met het dansen."

"Op de gang kom ik dansstudent Keshaw Manna bezweet tegen. Snel vult hij zijn flesje water en duikt weer de repetitieruimte in. Rennen, windmills, meer rennen, razendsnelle sixsteps, nog meer rennen. Ze zijn druk aan het repeteren voor de voorstelling My Heritage – The Journey."

Voor Keshaw is het de eerste hoofdrol die hij mag dansen. Hij voelt de druk om te presteren en vindt het spannend. In september is hij met zijn klasgenoten gestart bij de dansopleiding. Voordat Keshaw begon aan de opleiding was hij vooral getraind in breakdance en had hij nog niet veel kennis van andere stijlen. Gedurende het jaar en door het ruime aanbod van lessen kwam hij erachter dat hij veel meer kon dan alleen breaken. Dat werd ook opgemerkt door choreograaf Senna Amarnis en ze gaf Keshaw een kans.

Waar de toekomst deze dansers zal brengen zal de tijd leren. Ze hebben nog twee schooljaren om uit te zoeken wat ze precies willen doen. Wie zijn zij als artiest en wat hebben ze te vertellen? Waar gaat hun reis hen brengen en wie gaan ze ontmoeten? "Ik vind het belangrijk dat ze zelf leren ondernemen en dat ze weten waar ze voor staan en welke visie ze hebben. Je moet durven dromen, je durven onderdompelen in creatieve wateren en niet bang zijn om hard te werken. Als curriculumleider is het iedere dag weer te gek om met deze gepassioneerde, creatieve jongeren te mogen werken. Ik nodig u graag uit voor 23 juni!"

Tot Castellum!

Tijdens de Zomerse Zondagen vinden er gratis zomerse concerten en voorstellingen plaats op het buitenpodium van Podium Hoge Woerd. De dansvoorstelling My Heritage – The Journey is op zondag 23 juni om 15.00 uur te zien. Kijk op www.podiumhogewoerd.nl.

Meer berichten