Jeroen Schipper zorgt voor een aanstekelijke voorstelling. Foto: Floris Heuer
Jeroen Schipper zorgt voor een aanstekelijke voorstelling. Foto: Floris Heuer (Foto: Floris Heuer)

Aanstekelijke liedjes van Jeroen Schipper

  Cultuur

Castellumverhalen

Zomerse zondagen

Op zondag 7 juli zijn klein en groot welkom bij het liedjesfeest Papa Gaai ging fietsen (2+) van Jeroen Schipper en Emily van Orsouw. Jeroen Schipper is een muziekdocent die eerst van zijn hobby zijn beroep heeft gemaakt. Vervolgens van zijn beroep zijn passie. En nu van zijn passie theatershows. Het publiek mag volop mee klappen, zingen en dansen.

De Meern - In en om Castellum Hoge Woerd (maar ook ver daarbuiten) zijn de liedjes van Jeroen Schipper bij veel kinderen bekend en geliefd. Het schoollied van de Oase, het Waterrijk lied-of de Koorkestmuziek van Brede school het Zand zijn goede voorbeelden.

Jeroen Schipper begon als cabaretier en studeerde vervolgens af als muziekdocent aan het Utrechts Conservatorium. In 1999 startte Jeroen zijn carrière als vakdocent muziek. Al gauw kwam het liedjesschrijven daaruit voort en sinds 2007 zijn er al tien boeken van zijn hand verschenen. Onder andere de liedbundels Rood rood mannetje en Swingen als een kangoeroe, maar ook prentenboeken zoals Joke wil spoken en Beer en de honingboom. En nog niet zo lang geleden mocht basisschool Onder de Bogen één van de eerste exemplaren van Zinglish in ontvangst nemen; een liedbundel en methode Engels in één.

Jeroen maakt gevarieerde liedjes vol humor en interactie en dat is niet onopgemerkt voorbij gegaan. Onlangs werd hij door de lokale tv-zender U in de Wijk geïnterviewd, omdat hij in april 2019 de felbegeerde Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied heeft gewonnen met het nummer 'Kijk eens wat ik kan!'. De jury: "Het idee voor het lied is origineel en met veel vakmanschap uitgewerkt. De tekst loopt, rijmt en verrast en de muziek ondersteunt het vrolijke circusspektakel van spectaculaire kinderkunsten."

Tijdens zijn concerten zingt Jeroen graag die liedjes uit zijn repertoire waarbij het publiek kan mee zingen, klappen en dansen. Een Papa Gaai op een fiets, dat kan toch niet? Ja hoor, in liedjes kan alles! Op zondag 7 juli is iedereen welkom voor een vrolijk muzikaal avontuur vol interactie, samen met Jeroen Schipper en zangeres Emily van Orsouw!

Tot Castellum!

Tijdens de Zomerse Zondagen vinden er gratis zomerse concerten en voorstellingen plaats op het buitenpodium van Podium Hoge Woerd. Jeroen Schipper en Emily van Orsouw zijn op zondag 7 juli om 15.00 uur te zien in het openluchttheater. Kijk voor meer informatie op www.podiumhogewoerd.nl.

Meer berichten