Logo brugutrecht.nl


Jayant Chote, rechts met nummer 24, in gevecht met de competitie. Foto: Francisco Fraile
Jayant Chote, rechts met nummer 24, in gevecht met de competitie. Foto: Francisco Fraile

Jayant (12) uit De Meern in Spanje op het podium

  Nieuwsflits

DE MEERN/BARCELONA - Jayant Chote, de 12-jarige motorcoureur uit De Meern, reed in Spanje naar het derde treetje van het podium.

Jayant reed al op zijn vijfde op een minimotortje, ging op zijn achtste in Italië trainen én strijden met de Italiaanse racertjes. Begonnen op een minibike met 40cc automaat, vervolgde Jayant zijn carrière vorig jaar op een tweetakt 50cc schakelmotor in Italië  en België. Jayant stond in België meerdere malen op de hoogste trede van het podium in zijn rookie-jaar (2019). 

Uitdagingen

Om de competitie iets hogerop te zoeken, werd er voor gekozen het Italiaanse kampioenschap in te ruilen voor het Spaanse kampioenschap: Cuna de Campeones.
De uitdagingen; nieuwe motor (viertakt 250cc), nieuwe banen (Jerez, Catalunya, Ricardo Tormo, Albacete, etc.), nieuw team en een nieuwe cultuur. Daar komt een jaar met een nieuwe uitdaging, het Corona-virus, nog eens bij. Weinig tijd dus om je voor te bereiden en alle plannen worden verschoven om de klus in een half seizoen te klaren.

Achteraan

'Round 1' op het Navarra Circuit eindigde dan ook achteraan. Een week later verplaatste het gehele nationale evenement naar het Barcelone-Catalunya Circuit. Daar pakte Jayant, na goede trainingen en kwalificatie, in de eerste race de derde plek op het podium. De tweede race was goed voor een vierde plek. Er volgen nog vier rondes met circuits tussen Valencia en Jerez. 

Zoektocht naar sponsors

Jayant is nu op zoek naar bedrijven en/of personen die hem willen ondersteunen in zijn weg naar de RedBullRookies.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden