Logo brugutrecht.nl


<p>C&eacute;cile Ickenroth (1967) uit Vleuten heeft de nodige schrijfkilometers achter de rug, maar die deed zij voornamelijk op met het schrijven van columns, artikelen en interviews. </p>

Cécile Ickenroth (1967) uit Vleuten heeft de nodige schrijfkilometers achter de rug, maar die deed zij voornamelijk op met het schrijven van columns, artikelen en interviews.

Razendsnelle tweede druk roman Cécile Ickenroth

  Nieuwsflits

VLEUTEN/OBDAM - In iets meer dan vier maanden tijd is ‘Date met een derde’ al toe aan een tweede druk. En de roman verschijnt komend najaar als e-book. Daar komt nog bij dat er inmiddels een royale bestelling werd gedaan door de Nederlandse Bibliotheken. 

Cécile Ickenroth (1967) uit Vleuten heeft de nodige schrijfkilometers achter de rug, maar die deed zij voornamelijk op met het schrijven van columns, artikelen en interviews. ‘Date met een derde’ is haar romandebuut. Aangezien Ickenroth altijd veel genoegen beleefde aan het schrijven, besloot ze in 2016 diverse schrijfcursussen te volgen. Het was ook in die periode dat het idee voor haar roman ontstond. 

Pijnlijke zaken

In Date met een derde ontmoet de 38-jarige violiste Daniëlle Voswinkel, via een datingsite, de wat oudere Ruben Zadelhof. Na een idyllische start van de relatie op het landgoed van Ruben in Belgisch Limburg, komen er gaandeweg enkele pijnlijke zaken uit Rubens verleden aan het licht. Daniëlle, die kost wat het kost wil dat de relatie slaagt, blijft erin geloven dat ze met deze man gelukkig is en met hem een gezin wil stichten. 

Kind

Ze kan haar geluk niet op als blijkt dat ze een kind verwacht dat door Ruben wordt gezien als de opvolger van zijn vader. Wanneer het Daniëlle echter duidelijk wordt dat Rubens verleden altijd tussen hen in zal blijven staan beseft ze dat ze voor haar eigen vrijheid moet kiezen en hem moet verlaten.

Gelaagd verhaal

‘Date met een derde’ is een fraai geschreven, gelaagd verhaal, geschreven vanuit een dubbel perspectief. Een boek dat veel lezers nog lang bij zal blijven. 

Hebban: “Soms stuit je, bij het lezen van een debuutroman, op een boek dat je waarlijk verrast. Dat gebeurde mij met ‘Date met een derde’. Wat een prachtige roman. Waar was deze schrijfster al die tijd?”

‘Date met een derde’ is een 277 pagina’s tellende paperback en is uitgegeven bij Boekengilde in Enschede onder ISBN-nummer: 9789464021059. Het boek is te bestellen bij alle reguliere kanalen, de boekhandel en via boekengilde.nl.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten