<p>&#39;De modellen bewegen, maken geluid en zijn geplaatst in decors die recht doen aan hun natuurlijke leefomgeving van destijds.&#39; Eigen foto</p>

'De modellen bewegen, maken geluid en zijn geplaatst in decors die recht doen aan hun natuurlijke leefomgeving van destijds.' Eigen foto

World of Dinos trekt 50.000 bezoekers én is verlengd

  Nieuwsflits

UTRECHT - Meer dan 50.000 mensen hebben World of Dinos in de zomervakantie bezocht bij Jaarbeurs. Producent Hillenaar Events heeft dat bekendgemaakt. “Reden om de expo, die begon op 4 juli en oorspronkelijk gepland stond tot 30 augustus, te verlengen tot en met 27 september”, zegt Mike Leegwater van Hillenaar. “De belangstelling voor de dino’s is immens.”

World of Dinos is de grootste reizende dino tentoonstelling van Europa. Peter van der Veer, commercieel directeur bij Jaarbeurs, is blij met het succes van de educatieve expo: “We bewijzen hiermee dat we een groot evenement volledig Coronaproof kunnen organiseren. Daarmee is World of Dinos een belangrijke testcase voor de hele branche.” 

Lang was onzeker of World of Dinos doorgang kon vinden bij Jaarbeurs. Vlak voor de start kreeg Hillenaar Events groen licht. “Corona heeft op alle publieksevenementen veel effect. Wij hebben een zeer uitgebreid protocol opgesteld om de tentoonstelling veilig en conform de eisen van het RIVM en de overheid te organiseren”, zegt Leegwater. 

Registratie

Hij doelt onder meer op registratie van bezoekers, het verkopen van tickets middels tijdsloten en het streng reguleren van bezoekersstromen op de vloer. “De veiligheid van bezoekers staat voorop. Tegelijkertijd zijn we erin geslaagd om de kwaliteit van World of Dinos overeind te houden. De maatregelen doen geen afbreuk aan de beleving die we bieden aan het publiek.” 

World of Dinos bedient primair gezinnen met kinderen in de basisschool-leeftijd als doelgroep. “Bij onze expo staan bezoekers oog in oog met levensgrote dino’s. De modellen bewegen, maken geluid en zijn geplaatst in decors die recht doen aan hun natuurlijke leefomgeving van destijds. Het is daarmee een indrukwekkende belevenis die zeer educatief is.” 

Verlenging

Eigenlijk zou de huidige editie van World of Dinos op zondag 30 augustus eindigen. “In nauwe samenwerking met de Jaarbeurs is besloten te verlengen tot en met 27 september. Na de zomervakantie blijft World of Dinos open op woensdagen vanaf 12.00 uur en in het weekend de hele dag.”

Peter van der Veer (Commercieel Directeur bij Jaarbeurs): “Corona heeft het organiseren van evenementen moelijker gemaakt. Samen met Hillenaar hebben we gekeken naar mogelijkheden om World of Dinos ook binnen de huidige omstandigheden op een succesvolle manier aan het publiek te kunnen presenteren. Veilig en met behoud van kwaliteit. Na twee maanden draaien kunnen we concluderen dat dit gelukt is. Daar zijn we trots op.” 

Heel veel mogelijk

Meer dan 50.000 mensen hebben World of Dinos inmiddels bezocht. Een record. “Hier hadden we niet op durven hopen toen we samen met Hillenaar aan dit project begonnen. Het succes van World of Dinos bewijst dat ook in Coronatijden echt nog wel heel veel mogelijk is.” 

Reserveren verplicht

Wie World of Dinos nog wil zien kan terecht bij Jaarbeurs tot en met 27 september. Online reserveren is verplicht. Meer informatie is te vinden op www.worldofdinos.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden