Op het Vredenburgplein in Utrecht begon donderdagmiddag de eerste Urban Athletics Series van het nieuwe kalenderjaar. Eigen foto
Op het Vredenburgplein in Utrecht begon donderdagmiddag de eerste Urban Athletics Series van het nieuwe kalenderjaar. Eigen foto

Urban Athletics Series van start in Utrecht

  Nieuwsflits

UTRECHT - Op het Vredenburgplein in Utrecht begon donderdagmiddag de eerste Urban Athletics Series van het nieuwe kalenderjaar. Na een noodgedwongen pauze door de gevolgend van COVID-19 in Nederland, is de afgelopen tijd hard gewerkt aan een COVID-19-proof concept, in samenwerking met Utrechtse atletiekverenigingen Phoenix, U-Track en Hellas. Het evenement was een succes, waarbij veel kinderen op een leuke wijze kennisgemaakt hebben met de atletieksport.

Gedurende de dag stonden er meerdere clinics gepland in de estafette en sprint-disciplines, gegeven door Olympisch en Paralympisch atleten Lisanne de Witte en Annette Roozen. Voor deze gevestigde namen was het een geweldige manier om in deze ‘sportloze’ tijd, toch een nieuwe generatie enthousiast te krijgen voor hun sport.

Enorm leuk

“Het was enorm leuk om samen met deze kids de sport te ontdekken. Dat is waarom we hier zijn en het was geen enkele moeite om de kinderen enthousiast te krijgen,” aldus voormalig Europees en meervoudig Nederlands kampioene Lisanne de Witte. “Ikzelf ben ook per ongeluk in de sport gekomen, nadat ik vroeger softbal beoefende. Ik hoop veel kinderen enthousiast te krijgen en hen misschien dezelfde transfer te laten maken!”

Voormalig wereldkampioene en zilverenmedaillewinnaar op de Paralympische Spelen in Peking, Annette Roozen, was even enthousiast over dit atletiek-event in haar geboortestad: “Het is heel leuk om de kinderen alle facetten van het sprinten uit te leggen, bijvoorbeeld hoe ze optimaal gebruik maken van de startblokken. Er zat een aantal enorm fanatieke tussen. Die kinderen moeten absoluut op atletiek gaan.”

Begonnen na een clinic

“Het is wel grappig, ik ben ook ooit begonnen met atletiek na een clinic. Ik kon toen het eerst een blade als prothese gebruiken. Ik mocht de blade toen houden, als ik de belofte deed dat ik zou gaan trainen. Ik ben op zoek gegaan naar een atletiekvereniging in de buurt en de rest is geschiedenis.”

De volgende stop is in Deventer, waar mensen in het centrum weer verrast zullen worden met atletiek.

Kijk voor meer informatie op: www.urbanathleticsseries.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden