Logo brugutrecht.nl


De Willibrordkerk met pastoraal centrum omgegeven door de nieuwe tuin. Eigen foto
De Willibrordkerk met pastoraal centrum omgegeven door de nieuwe tuin. Eigen foto

Feestelijke opening pastorietuin alleen voor genodigden

  Nieuwsflits

VLEUTEN - In de afgelopen periode is hard gewerkt aan de renovatie van de tuin van de Willbrordkerk in Vleuten. De kerk vormt, samen met het pastoraal centrum, tuin en het kerkhof, een rijksmonument. Op vrijdag 11 september wordt de tuin feestelijk in gebruik genomen. Wijkwethouder Maarten van Ooijen spreekt en verricht, samen met de voorzitter van de RK Broederschap Vleuten Henny Smorenburg, de officiële openingshandeling. Vanwege de corona-maatregelen is de opening uitsluitend voor genodigden toegankelijk.

Het renovatieplan ontstond op initiatief van enkele zeer betrokken parochianen; Corne Overveld, Cor Tersteeg en Otto de Rooij . Zij hebben vanaf 2016 gewerkt aan het plan tot restauratie van de pastorietuin. Het plan voorzag in een waardige afscheidsroute voor begrafenissen van de kerk naar het kerkhof, een herstel van de paden structuur, de bomen en de beplanting en herstel van het monumentale hekwerk. Naast een tuinhistorisch onderzoek was intensief overleg met de gemeente nodig. Het resultaat is een tuin die past bij het monumentale complex, dat al járen beeldbepalend is voor de kern van Vleuten.

Dankbaar voor bijdragen

De initiatiefnemers hebben er ook voor gezorgd dat de benodigde financiën beschikbaar kwamen. Hoofdsponsor is de RK Broederschap Vleuten. Daarnaast hebben velen gedoneerd. Pastoor Los daarover: “Wij zijn bijzonder dankbaar dat zoveel mensen hebben bijgedragen aan de noodzakelijke renovatie van deze bijzondere tuin. De tuin is nu veel meer een verbinding tussen de kerk, het pastoraal centrum en het aangrenzende kerkhof. Onze parochie en de inwoners van Vleuten/De Meern hebben een belangrijk cultuurmonument in haar midden dat als rijksmonument zal worden bewaard.”

Inzegening

Op zondag 13 september zal, na de H. Mis van 11.00 uur, pastoor Martin Los de tuin inzegenen. Vanaf dat moment is de tuin ook voor parochianen een aanwonenden te bewonderen. Voor deze activiteit geldt wegens corona een verplichte aanmelding vooraf. Reserveren kan via website van de parochie: www.lichtvanchristus.nl

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten