<p>Commissaris van de Koning Hans Oosters spreekt met kandidaten en maakt een selectie. Foto: Provincie Utrecht</p>

Commissaris van de Koning Hans Oosters spreekt met kandidaten en maakt een selectie. Foto: Provincie Utrecht

27 Kandidaten voor vacature burgemeester Utrecht

  Nieuwsflits

UTRECHT - Op de burgemeestersvacature in de gemeente Utrecht hebben 27 kandidaten gereageerd. Onder de sollicitanten bevinden zich elf vrouwen en zestien mannen. Onder de sollicitanten bevinden zich twintig kandidaten met dagelijks bestuurservaring in het openbaar bestuur.

Het aantal reflectanten naar politieke kleur: VVD (6), D66 (6), PvdA (5), CDA (4). Daarnaast zijn vier kandidaten geen lid van een politieke partij en van twee kandidaten is dat onbekend.

Selectie

De komende periode spreekt Hans Oosters, de commissaris van de Koning, met een aantal kandidaten en maakt hij een selectie. Die selectie bespreekt hij met de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad van Utrecht. De vertrouwenscommissie voert daarna gesprekken met kandidaten.

Aanbeveling

Vervolgens stelt de gemeenteraad een aanbeveling vast met daarop twee namen en stuurt die naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). De naam van de hoogstgeplaatste kandidaat is openbaar. Tegelijkertijd zendt de commissaris een rapportage aan de minister met daarin zijn oordeel over de procedure en over de kwaliteit van de kandidaten.

De benoeming van de nieuwe burgemeester vindt naar verwachting uiterlijk in januari 2021 plaats.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden