<p>De kinderen maken een eigen miniatuur, net als de monniken deden bij docenten Museum Catharijneconvent.</p>

De kinderen maken een eigen miniatuur, net als de monniken deden bij docenten Museum Catharijneconvent.

(Foto: )

Programma Kinderboekenweek Het Zand en partners

  Nieuwsflits

LEIDSCHE RIJN - Dit jaar geen grote gemeenschappelijke kinderboekenmarkt op Brede School Het Zand. Gedurende de tien dagen van de landelijke Kinderboekenweek is er een naschools programma in de wijk vol activiteiten. Dit alles in het kader van het thema ‘En toen?’ De Kinderboekenweek duurt van woensdag 30 september tot en met zondag 11 oktober.

Saartje, DOCK, Cultuur19 en Brede School Het Zand hebben hiertoe de handen ineen geslagen. Ze bieden de kinderen in de wijk een afwisselend programma aan.

Het programma vindt plaats op Brede School Het Zand. En op de woensdagen, zaterdagen en zondagen op Bouwspeeltuin Voorn. Zo komt Belle van Zuylen langs, zijn er oudhollandse spelletjes te doen, maken de kinderen een eigen miniatuur, net zoals de monniken deden bij docenten Museum Catharijneconvent.

Prikvilten

Ook kunnen ze een stamboom maken, beoefenen ze de oude techniek van prikvilten, maken ze een eigen zwerfkei of Dino-tand en schrijven de kinderen op een oude typemachine een eigen ‘En toen?’ verhaal. Kinderen schrijven een mooi gedicht op een porseleinen beker bij de workshop van Marije Uijtdehaage en met Joyce van de boeken over Floortje werkrn ze in De Supergrote Encyclopedie aan de ontstaansgeschiedenis van de wereld. 

Aanmelden niet nodig

Het programma is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig. Kijk voor het uitgebreide programma op: Kinderboekenweekprogramma

Brede School Het Zand bevindt zich op de Pauwoogvlinder 20, Bouwspeeltuin Voorn op de Akkrumerraklaan 31.

Meer informatie: www.bredeschoolutrecht.nl/hetzand of mail naar h.bruinsma@bredeschoolhetzand.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden