Sint Bonifatiusschool houdt Haarzuilens schoon


<p>De kinderen vonden het erg leuk om te doen. Ze zagen dat je, als je samenwerkt, in korte tijd veel vuil kunt verzamelen. Eigen foto</p>

De kinderen vonden het erg leuk om te doen. Ze zagen dat je, als je samenwerkt, in korte tijd veel vuil kunt verzamelen. Eigen foto

(Foto:)

Sint Bonifatiusschool houdt Haarzuilens schoon

  Nieuwsflits

HAARZUILENS - Het is op donderdag 8 oktober de Dag van de Duurzaamheid. De leerlingen van de Sint Bonifatiusschool zijn eigenlijk als vanzelf élke dag bezig met dit thema. Zij zijn trots op de prachtige omgeving waarin hun school staat. Ze dragen dan ook graag hun steentje bij om deze omgeving zo schoon mogelijk te houden. 

Een actieve ouder nam contact op met de gemeente Utrecht. De gemeente stelde vervolgens veiligheidsvestjes en prikkers ter beschikking. En dus... vuilniszakken mee en opruimen maar! De kinderen vonden het erg leuk om te doen. Ze zagen dat je, als je samenwerkt, in korte tijd veel vuil kunt verzamelen. Zelfs de kleuters gingen er actief mee aan de slag. Gewapend met prikkers en emmers hebben ook zíj Haarzuilens weer een stukje schoner gemaakt.

Kernwaarde

“Het schoonhouden van Haarzuilens sluit mooi aan bij de kernwaarde van onze school”, zegt meester Sanne Kuijt. “We willen meer naar buiten, meer in het groen zijn. Daarom maken we gebruik van onze prachtige omgeving. De kinderen vinden dit heel erg leuk. Tegelijkertijd maakt het ze direct klimaatbewuster en respectvoller naar de natuur. De school biedt sterk onderwijs in een groene omgeving en brengt dit ook steeds nadrukkelijker in de praktijk.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden