<p>Kinderen bedenken activiteiten, zoals het opnemen van een rap, het maken van posters of het opzetten van een kaartenactie. Foto: Esther Lammers-Pille</p>

Kinderen bedenken activiteiten, zoals het opnemen van een rap, het maken van posters of het opzetten van een kaartenactie. Foto: Esther Lammers-Pille

KOKO-kinderen zetten zich in voor War Child

  Nieuwsflits

VLEUTEN-DE MEERN/LEIDSCHE RIJN - Wat hebben War Child en KOKO Kinderopvang gemeen? Ze zetten zich beide in voor kinderen. De één in Nederland, de ander wereldwijd. Om het werk van War Child bij kinderen onder de aandacht te brengen, ging op 20 oktober de Wondere Wereld Peace Challenge van start.  

“Om aandacht te vragen voor het werk dat War Child doet, gaan de kinderen van KOKO Kinderopvang in Vleuten - De Meern en Leidsche Rijn - samen met de kinderen van andere SWKGroep-locaties t- ijdens de Wondere Wereld Peace Challenge zes weken aan de slag om zo veel mogelijk punten te verzamelen”, zegt Manja Hopmans, manager Projecten & Innovatie. “Kinderen bedenken onder begeleiding van de pedagogisch medewerkers activiteiten; zoals het opnemen van een rap, het maken van posters of het opzetten van een kaartenactie. We willen dat alle kinderen zelf creatief nadenken over hoe je het werk van War Child onder de aandacht kunt brengen. Zo leren ze meteen over kinderen in andere delen van de wereld. Een speciaal ontwikkelt inspiratieboek helpt de kinderen op weg’’, vult Manja aan. “Iedere actie levert vervolgens een punt op. De kinderopvanglocatie met de meeste punten wint de hoofdprijs: een meet en greet met niemand minder dan Vivianne Miedema, topscorer aller tijden van het Nederlands elftal.

De Wondere Wereld

War Child zet zich in om kinderen uit oorlogsgebieden te helpen met psychosociale steun, onderwijs en bescherming. KOKO Kinderopvang helpt kinderen zich te ontwikkelen. Daarbij zijn themajaren inmiddels helemaal ingeburgerd. “Ieder jaar bedenkt de SWKGroep een themajaar waarmee de kinderen vervolgens het hele jaar aan de slag gaan”, vertelt Hopmans. Ze vervolgt: “Dat themajaar werken we dan helemaal uit. We organiseren gedurende het jaar allerlei activiteiten die passen bij dit thema. Bovendien maken we ieder jaar een ideeënboek, vol met leuke activiteiten en weetjes. De ontwikkeling van de kinderen staat in alles centraal. Dit jaar staat in het teken van De Wondere Wereld.”

Lokale kinderopvang-organisatie

KOKO Kinderopvang is dé lokale kinderopvang-organisatie in Vleuten - De Meern en heeft daarnaast locaties in Leidsche Rijn, Montfoort, Linschoten en Reeuwijk. KOKO is kinderopvang van deze tijd. In een veilige en warme omgeving krijgen kinderen de kans om op avontuur te gaan en spelenderwijs te leren.

www.youtube.com/watch?v=_VxV5OFCygw&feature=youtu.be

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden