<p>De komende weken kunnen Utrechters het werk van de kunstenaars al tegenkomen in de stad. Eigen foto</p>

De komende weken kunnen Utrechters het werk van de kunstenaars al tegenkomen in de stad. Eigen foto

Moving Gallery heropent na Corona- pauze

  Nieuwsflits

UTRECHT - De Moving Gallery in Utrecht was bijna twee maanden dicht vanwege Corona, maar heropent met Raakvlakken, een intense expositie met werk van Maeve van Klaveren en Rik Berkhout. Radio- en televisie presentator Klaas Drupsteen opent de expositie op zaterdag 28 november met een aantal ‘coronaproof’ interviewsessies. 

“Het was een dillemma”, vertelt Arnoud van Mosselveld, eigenaar van de Moving Gallery. “Bieden we Utrechtse kunstliefhebbers een plek om naartoe te gaan tijdens de nieuwe lockdown, of helpen we mee over de piek heen te komen en stellen we de expositie uit?” 

De galerie koos voor het laatste. Maar op zaterdag 28 november start de uitgestelde expositie Raakvlakken dan toch. Het is meteen een intense belevenis. De ingetogen blikken van de vrouwen van Maeve van Klaveren snijden door je ziel en blijven je bij. Zij toont ook waar velen nu zo naar verlangen: handen die aanraken en vasthouden. De meer grafische voorstellingen van Rik Berkhout zijn zeker niet ingetogen maar wel ‘in control’. Zijn schilderijen gaan over ritme, licht en schaduw. Net als de tekeningen van Van Klaveren zijn de schilderijen van Berkhout opgebouwd uit kleurvlakken. En in de kleuren zit de verwantschap. Daar liggen de ‘Raakvlakken’. 

In de stad

De komende weken kunnen Utrechters het werk van de kunstenaars al tegenkomen in de stad. Bekend illustrator en vriend van de Moving Gallery, Max Kisman maakte de poster en gebruikte hiervoor het door hemzelf ontworpen lettertype ‘Interlace’. Zo is de poster voor de expositie een kunstwerk op zich. ‘Raakvlakken’ opent op zaterdag 28 november met interviewsessies door Klaas Drupsteen die alleen op inschrijving via movinggallery.nl bij te wonen zijn. Daarna is de expositie zonder inschrijving (maar wel met inachtneming van de corona regels) te bezoeken op zondag 29 november en de navolgende zaterdagen en zondagen tot en met 13 december, van 12.00 tot 17.00 uur. Andere dagen op afspraak. 

Adres Moving Gallery: Mgr. van de Weteringstraat 69, Utrecht

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden