Op werkbezoek bij archeologen


<p>Tijdens het bezoek kregen de leerlingen van Marieke Arkema en Herre Wynia, archeologen van de gemeente Utrecht, uitleg over wat een archeoloog is en doet. Eigen foto</p>

Tijdens het bezoek kregen de leerlingen van Marieke Arkema en Herre Wynia, archeologen van de gemeente Utrecht, uitleg over wat een archeoloog is en doet. Eigen foto

Op werkbezoek bij archeologen

  Nieuwsflits

DE MEERN - Leerkracht stagiaire Liesbeth Holswilder bezocht vrijdag, samen met haar stageklas - groep 4 van de Koningin Beatrixschool - de opgraving bij het oude schoolgebouw. 

“Vanuit mijn opleiding (Pabo aan de Marnix Academie) kreeg ik de opdracht een lessenserie te ontwerpen waarin ik de zaakvakken aardrijkskunde, geschiedenis en natuur, milieu & techniek integreer”, legt Liesbeth uit. “De Koningin Beatrixschool krijgt een nieuw schoolgebouw. Het oude schoolgebouw is afgebroken en de school zit nu tijdelijk in een schoolgebouw aan de Ten Veldestraat. Ik heb het oude schoolgebouw als uitgangspunt genomen voor de lessenserie. Het werkbezoek aan de opgraving bij het oude schoolgebouw is de spreekwoordelijke kers op de taart van deze lessenserie.”

Platform

Tijdens het bezoek kregen de leerlingen van Marieke Arkema en Herre Wynia, archeologen van de gemeente Utrecht, uitleg over wat een archeoloog is en doet. Via een door de kraanmachinist speciaal gemaakt platform, hadden de leerlingen zicht op de opgraving. Hier zagen zij de verschillende kleuren van de diverse grondlagen. Een donkere kleur voor riviergrond en een lichtere kleur voor zandgrond.

Romeinse weg

De archeologen zijn op zoek naar een Romeinse weg. Op het moment van het werkbezoek hadden ze al een klein stukje van deze weg gevonden. Door met een schep in een kuil te scheppen, lieten ze het grind van de Romeinse weg aan de leerlingen horen. Na afloop kregen de kinderen een zakje klei uit de kuil mee. Door het thuis te wassen, houden ze het grind van de Romeinse weg over. 

Bedenkingen

De leerlingen waren erg enthousiast over het werkbezoek. Twee leerlingen vertelden dat zij later graag archeoloog willen worden. Waarbij één van deze leerlingen nog wel haar bedenkingen had: “Zou er later nog wel genoeg te vinden zijn, als ze nu alles al opgraven?”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden