Logo brugutrecht.nl


<p>&#39;Respect voor bedrijven die in deze tijd aandacht geven aan leerlingen&#39;. Eigen foto</p>

'Respect voor bedrijven die in deze tijd aandacht geven aan leerlingen'. Eigen foto

Als leerling in de schoenen staan van een bedrijf is nu een uitdaging

  Nieuwsflits

VLEUTEN/NIEUWEGEIN - Voor de eerste keer in de afgelopen maanden zijn het Cals College met de havo 4 klassen en het Amadeus Lyceum met de klassen 4 vmbo-tl in de regio Utrecht aan de slag gegaan om mee te denken met bedrijven binnen het project Match2Work. Dit is mede mogelijk gemaakt door de ondersteuning van RVO-O2Lab, die ondernemerschapsonderwijs wil stimuleren

In tijden van de maatregelen is dit een traject met uitdagingen. Vandaar dat zowel de rector van het Amadeus Lyceum de afsluiting opende met de uiting ‘Respect voor bedrijven die in deze tijd aandacht geven aan leerlingen’.

Bedrijven uit de regio hebben een casus (vraagstuk) bedacht, dat bij hen ook echt speelt. Met recht was nu de weg naar de eindstreep belangrijker dan het eindresultaat. Gelukkig werd er met kleine groepjes aan een vraagstuk gewerkt, zodat velen wel op bedrijfsbezoek konden gaan om daar de casus toe te laten lichten.

Erg populair

Drie casussen van Bol.com in verband met logistiek bleken erg populair. Zoals hoe je ervoor kunt zorgen dat je testpakketten opnieuw kunt gebruiken voor de volgende test. Ook hebben leerlingen de casus hoe ondernemend onderwijs neer te zetten in hun eigen school vormgegeven. ULC Technisch Beheer had een vraagstuk in verband met duurzaamheid. wat naar tevredenheid van de opdrachtgever vorm was uitgevoerd. De leerlingen die de casus van de SNS Bank Vleuten om jongeren voor te lichten over wat er gaat veranderen financieel gezien als je 18 jaar wordt opgelost en hebben de leerlingen zelfs workshops hierover gegeven aan de brugklassen.

Jury

In plaats van een eindevent, waarbij alle deelnemers op één locatie zijn, werden de leerlingen, docenten en bedrijven ontvangen op zowel het Cals College als het Amadeus Lyceum. Een jury koos enkele groepjes die hen opvielen wat betreft oplossing, uitvoering of enthousiasme. In tijden dat de zogenaamde snuffelstages en activiteiten niet vanzelfsprekend is een welkome afwisseling op de lessen volgends de leerlingen.

Interesse om als school of bedrijf mee te doen met de volgende editie: meld u zich dan aan via www.projectmatch2work.nl

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten