Twaalfruiter zamelt in voor Voedselbank


<p>Het lukte de leerlingenraad nog net voor de lockdown om alle dozen naar de voedselbank te brengen. Eigen foto </p>

Het lukte de leerlingenraad nog net voor de lockdown om alle dozen naar de voedselbank te brengen. Eigen foto

Twaalfruiter zamelt in voor Voedselbank

  Nieuwsflits

VLEUTEN - Blij verrast was de Voedselbank Leidsche Rijn door de grote hoeveelheid dozen die door basisschool de Twaalfruiter werd afgeleverd. Het initiatief van de leerlingenraad om aandacht te hebben voor onze directe omgeving en wat te doen voor een ander, werd massaal door ouders en kinderen opgevolgd.

Een pak koffie, een blik bonen, tandpasta. Je kunt het zo gek niet bedenken en het werd ingezameld. En het lukte de leerlingenraad nog net voor de lockdown om alle dozen naar de voedselbank te brengen.

Zorg voor de omgeving

In het kader van de kerstgedachte en de zorg voor de omgeving werd het initiatief genomen op de Twaalfruiter om dit jaar de Voedselbank Leidsche Rijn te steunen. “We willen de kinderen leren om aandacht te hebben voor de wereld om ons heen en onze leerlingenraad nam daar een actieve rol in” vertellen Danuta Donk en Michelle Pieterse, medewerkers van de Twaalfruiter.
Iedere klas kreeg een doos, die mooi werd versierd, waar alle meegebrachte producten in werden verzameld. In sommige klassen was één doos niet genoeg en werd er al snel een tweede bij gepakt.


Pakketten vol

Tijdens de laatste dagen voor de lockdown kwamen kinderen naar school met extra tassen. Eén van de ouders moest nog snel improviseren omdat er, door haar kind, op het hart werd gedrukt dat er toch echt iets meegenomen moest worden naar school. Een pot rode kool bracht uitkomst. Vol trots werd deze de school binnengedragen.
Pakketten raakten vol met koffie, thee, koekjes, maar ook wasmiddel, tandpasta, iets lekkers, kerstversiering of zelfs kleine cadeautjes werden geschonken.

Naar de voedselbank
De conciërge Hennie moest ingeschakeld worden om ook met de aanhanger naar de voedselbank te rijden. De medewerkers van de voedselbank waren ontzettend blij met deze gift, mede omdat veel initiatieven afgelast waren door de plotselinge lockdown.
“Met deze pakketten kunnen we gezinnen een mooie kerst bezorgen”.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden