Deirdre Carasso directeur Bibliotheek Utrecht


<p>&quot;Voor mij persoonlijk is dit een kans om iets bij te dragen aan de stad waar ik nu tien jaar woon&quot;, zegt Deirdre Carasso. Foto: Bas de Meijer</p>

"Voor mij persoonlijk is dit een kans om iets bij te dragen aan de stad waar ik nu tien jaar woon", zegt Deirdre Carasso. Foto: Bas de Meijer

(Foto: )

Deirdre Carasso directeur Bibliotheek Utrecht

  Nieuwsflits

UTRECHT - Deirdre Carasso is sinds 16 december de nieuwe directeur van Bibliotheek Utrecht. Ton van Vlimmeren is met pensioen. Carasso start in een periode van strenge lockdown, waarbij de bibliotheek alleen open kan zijn voor het afhalen van reserveringen.
Tot voor kort was Carasso directeur van het Stedelijk Museum van Schiedam. Zij werkte ook voor het Nationaal Archief en bij Museum Boijmans Van Beuningen.

“In Utrecht is er altijd een bibliotheek dichtbij je huis”, aldus Deirdre Carasso. “Het zijn ontmoetingsplekken waar nieuwsgierige mensen naar toe gaan om (elkaar) iets te leren, over zichzelf, een ander of de wereld. Zo draagt de Bibliotheek Utrecht bij aan een sterke stad. Ik verheug me erop hieraan te werken met het bibliotheekteam, Utrechters en partners. Voor mij persoonlijk is dit een kans om iets bij te dragen aan de stad waar ik nu tien jaar woon.”

Moderne wijkvestigingen

Ton van Vlimmeren was twee periodes directeur, van 1995-2005 en van 2010 tot 2020. In zijn tijd is de bibliotheek verzelfstandigd en is er geïnvesteerd door nieuwbouw en renovatie in een dicht netwerk van moderne wijkvestigingen, passend bij de behoeften van de wijk.

Boek bij afscheid

Van Vlimmeren heeft dertig collega’s uit de hele wereld uitgenodigd een bijdrage te leveren aan het boek ‘Living Libraries; the house of the community around the world’. Dat boek verschijnt deze maand, ter gelegenheid van zijn afscheid.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden