‘De Nachtwacht’ naar Prinses Máxima Centrum


<p>Het formaat van de Nachtwacht is hetzelfde als de echte; inclusief lijst 400 centimeter hoog en 475,5 centimeter breed. <span cstyle="Fotocredit">Foto: Janiek Dam</span></p>

Het formaat van de Nachtwacht is hetzelfde als de echte; inclusief lijst 400 centimeter hoog en 475,5 centimeter breed. Foto: Janiek Dam

‘De Nachtwacht’ naar Prinses Máxima Centrum

  Nieuwsflits

UTRECHT - Een van de succesvolle projecten om de collectie van het Rijksmuseum bij een breder publiek onder de aandacht te brengen is ‘Nachtwacht On Tour’. Meerdere levensgrote replica’s van De Nachtwacht waren afgelopen zomer te bewonderen bij dertig verpleeg- en verzorgingshuizen in heel Nederland. Dinsdag reisde De Nachtwacht naar het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht, waar kinderen langdurig met hun ouders verblijven. 

Het meesterwerk van Rembrandt is in het Máxima Centrum vier weken lang te zien. Ook een 3D-versie van ‘Het Joodse bruidje’ kan worden bewonderd.

Hetzelfde formaat

Het formaat van de Nachtwacht is hetzelfde als de echte; inclusief lijst 400 centimeter hoog en 475,5 centimeter breed. De eerste Nachtwacht werd vorig jaar geïnstalleerd in het Dr. Sarphatihuis. Het museum kreeg verder aanmeldingen binnen van andere locaties in Amsterdam, Zaandam, Zaandijk, Den Haag, Rotterdam, Eindhoven en Zwolle.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden