Vernieuwing speelplek Mauritspark


<p>De nieuw in te richten speelplek in het Mauritspark. Foto: Johan Maaswinkel</p>

De nieuw in te richten speelplek in het Mauritspark. Foto: Johan Maaswinkel

Vernieuwing speelplek Mauritspark

  Nieuwsflits

DE MEERN - Omwonenden van het Mauritspark hebben een wijkbericht met schetsontwerp ontvangen met daarin een voorstel voor de nieuw in te richten speelplek. In de Bibliotheek en in De Schalm is het schetsontwerp ook te zien. 

De eerste reacties van bewoners zijn inmiddels ontvangen. Tot vrijdag 15 januari kunnen omwonenden reageren, daarna worden de plannen definitief. Begin dit jaar wordt de verlichting aan het einde van de Meentweg aangepakt. De speelplek in het Mauritspark krijgt een nieuwe inrichting. Bewoners hebben al langer de wens om deze plek beter geschikt te maken voor alle leeftijden. 

Skatebaan verwijderd

Inmiddels is de skatebaan verwijderd, omdat daar nauwelijks gebruik van werd gemaakt door de jeugd. De ondergekliederde baan was een doorn in het oog van velen. Bij de nieuwe inrichting wordt gedacht aan ruimte voor voetbal en basketbal, zitplekken en picknickbanken voor ontmoeting en begeleiding van jongere kinderen. Calisthenics-toestellen om te trainen (is populair bij zowel jongeren als volwassenen), speeltoestellen in het gras voor kinderen, zoals een vogelnestschommel, een draaitoestel, een klimtoestel en mogelijk een klimboom. 

Tijdschakelaar

Bij de speelplek met speeltoestellen onderzoekt de gemeente of de drukte op deze plek geregeld kan worden met een tijdschakelaar. Bij de speelplek komt een bord met spel- en gedragsregels, die de gemeente met de buurt wil opstellen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden