<p>Juist ook tijdens de Coronacrisis bleek het werk van Serve the City Utrecht heel noodzakelijk.&nbsp;</p>

Juist ook tijdens de Coronacrisis bleek het werk van Serve the City Utrecht heel noodzakelijk. 

5 jaar Serve the City Utrecht

  Nieuwsflits

 UTRECHT - Op  maandag 1 februari is het feest bij jongeren vrijwilligersorganisatie ‘Serve the City Utrecht’, want de organisatie bestaat precies vijf jaar. Het doel van Serve the City Utrecht is om jongeren (16-30 jaar) te motiveren om maatschappelijk betrokken te zijn en zich in te zetten als vrijwilliger voor Utrechters die wel wat hulp of aandacht kunnen gebruiken.

Zo gaat studente Rivka bijvoorbeeld één keer in de twee weken naar een oudere mevrouw om haar te helpen met administratieve taken op de I-pad en trekt Martijn op met een Afghaanse jongeman die de stad beter wil leren kennen. In 2020 hebben zich in totaal 519 jonge vrijwilligers ingezet voor 455 Utrechters.

Juist ook tijdens de Coronacrisis bleek het werk van Serve the City Utrecht heel noodzakelijk. In twee weken tijd hadden zich zo’n 250 jongeren aangemeld om iets voor een ander te betekenen. Boodschappen doen, kaartjes sturen naar ouderen, ludieke acties (zoals stoepkrijten voor een verzorgingshuis); jongeren hebben zich op verschillende manieren ingezet voor hun stadgenoten.

Vanwege de lockdown wordt een groot feest uitgesteld naar later in het jaar. Wil je in de tussentijd iets voor een mede-Utrechter betekenen? Of heb je in deze tijd praktische hulp nodig of behoefte aan een gezellig praatje? Bekijk dan de website en meld je aan; www.stcutrecht.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden