<p>De F-100 is onlosmakelijk verbonden met de Vliegbasis Soesterberg, waar het NMM is gevestigd. Eigen foto</p>

De F-100 is onlosmakelijk verbonden met de Vliegbasis Soesterberg, waar het NMM is gevestigd. Eigen foto

Restauratie laatste F-100 Super Sabre jachtbommenwerper

  Nieuwsflits

SOESTERBERG - Het Nationaal Militair Museum (NMM) is in het bezit van de laatste F-100 Super Sabre, een Amerikaanse jachtbommenwerper. Het toestel verkeert in slechte staat. Daarom is het NMM een crowdfunding gestart om dit bijzondere toestel te laten restaureren. 

De F-100 is onlosmakelijk verbonden met de Vliegbasis Soesterberg, waar het NMM is gevestigd. De Vliegbasis is niet alleen de bakermat van de Nederlandse Luchtvaart, maar was van 1956 tot 1960 de thuisbasis van het Amerikaanse 32nd Tactical Fighter Squadron, ook wel de Wolfhounds genoemd, die het toestel in gebruik hadden. Deze F-100 is het laatste exemplaar in Nederland. Het NMM wil deze belangrijke Wolhounds-periode, die onlosmakelijk verbonden is met de Vliegbasis, blijven vertellen door het toestel in het museum tentoon te stellen. Daarvoor is restauratie noodzakelijk.

 Crowdfunding 

Voor restauratie van de F-100 is 50.000 euro nodig. Hiervoor is het NMM een crowdfunding gestart. Meer informatie staat op de website nmm.nl en op de campagnepagina https://rb.gy/84kdoe

 Nationaal Militair Museum 

Het Nationaal Militair Museum (NMM) is hét museum over de betekenis van de krijgsmacht voor Nederland in het heden, verleden en de toekomst. Het museum belicht deze betekenis aan de hand van verhalen, activiteiten en actuele exposities die je bijblijven. Kijk voor meer informatie op www.nmm.nl of volg ons via Facebook en Twitter.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden