Logo brugutrecht.nl


<p>John Jongerius met de Jongerius Rohloff Premium Beltdrive fiets. Eigen foto</p>

John Jongerius met de Jongerius Rohloff Premium Beltdrive fiets. Eigen foto

Fiets van Jongerius finalist Fiets van het jaar 2021

  Nieuwsflits

VLEUTEN - De Jongerius Rohloff Premium Beltdrive fiets is door de vakjury van de RAI vereniging genomineerd als één van de drie finalisten voor de Fiets van het Jaar Verkiezing 2021. Op 10 maart gaat de fiets de strijd aan met de twee andere genomineerde fietsen van Trek en Batavus voor de titel Fiets van het Jaar 2021.

Een deskundige, onafhankelijke jury heeft de afgelopen maand talloze fietsen beoordeeld én in de praktijk getest. Uitgangspunt bij de jurering was het gebruiksdoel van de fiets, ofwel de mate van geschiktheid van de fiets voor de gebruikersdoelgroep. Om tot een goed eindoordeel te komen lette de jury op constructie en afwerking, uitrusting in standaarduitvoering, vormgeving en styling, oorspronkelijkheid en innovatie, veiligheid, rijgedrag/comfort, gebruikte materialen, prijs/kwaliteitverhouding en de ‘x-factor’ van de fiets.

Ervaringsdeskundigen

De vakjury bestaat uit experts en ervaringsdeskundigen, waaronder redactieleden van Fiets, Fietsactief, ANWB Media, Tweewieler, NieuwsFiets.nu en Bike Europe. De jury voor de sportieve merken is aangevuld met een viertal ervaringsdeskundigen. ‘Wij van Jongerius Handmade Bicycles zijn erg blij met dit geweldige resultaat voor deze volledig in eigen huis ontwikkelde fiets’, aldus John Jongerius, eigenaar van Jongerius Handmade Bicycles.

Jongerius Handmade Bicycles is een kleine Utrechtse fietsenbouwer, gevestigd aan de Alendorperweg 50a in het Máximapark. In de voormalige tuindersloods is het testcenter en de werkplaats van Jongerius gevestigd en kan een ieder, helemaal naar wens en in iedere Ral-kleur, een fiets op maat laten bouwen.

Trots

Waar normaal alleen deze titel is weggelegd voor grote fietsfabrikanten met grote budgetten, is John Jongerius trots om met zijn merk tussen de finalisten te staan. Op www.jongerius.bike staat meer informatie over de handgemaakte fietsen.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten