<p>Bobbie ging verkleed als Mario, Jayson als skiër en Teun was ridder. Het was een dolle boel. Iedereen had z’n kostuums uit de kast gehaald. Eigen foto</p>

Bobbie ging verkleed als Mario, Jayson als skiër en Teun was ridder. Het was een dolle boel. Iedereen had z’n kostuums uit de kast gehaald. Eigen foto

Feestelijk Carnaval op de Twaalfruiter mét ‘solonaise’

  Nieuwsflits

VLEUTEN - Op basisschool de Twaalfruiter genoten de kinderen ervan dat ze weer naar school mochten. En carnaval vieren, zoals afgelopen woensdag, is toch het leukste om met elkaar te doen. In feestelijke kostuums kwamen de kinderen naar school. Ook het team leraren was prachtig uitgedost.

Het carnavalsfeest ging door, met een paar extra maatregelen. Dit jaar vanwege Corona niet met de gebruikelijke polonaise van ouders, leraren en kinderen op het plein, maar met leuke activiteiten in de klas. Bobbie ging verkleed als Mario, Jayson als skiër en Teun was ridder. Het was een dolle boel. Iedereen had z’n kostuums uit de kast gehaald. 

Carnavalsmuziek

Marieke, leraar van de kleuters, benadrukte woensdag wat deze verbinding met elkaar doet: “We vieren vandaag een kleurrijk feest, voor jong en oud. Wat ontzettend fijn om weer met elkaar samen te zijn.” De carnavalsmuziek was ‘s ochtends in iedere klas al vroeg te horen. Een feestelijke start van een bijzondere dag. Naast het spelen van spelletjes werden praalwagens en maskers gemaakt. Ook werd de kinderen geleerd wat carnaval precies inhoudt.

Gezellig binnen

“Het feest kan beginnen, we vieren het vandaag gewoon gezellig binnen”, riep juf Floortje door de klas. Jeanette, ook leraar van groep 4, voegde daar aan toe: “We doen dit jaar geen polonaise, maar een solonaise.”

Na zo’n lange tijd onderwijs op afstand verzorgen, is het ontzettend waardevol om dit feest met elkaar te kunnen vieren, aldus de school. “Iedereen op de Twaalfruiter heeft met volle teugen genoten van deze feestelijke dag.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden