<p>Eet Mee organiseert in deze periode regelmatig speciale Video-etentjes Weekenden met verrassingsmatches. Foto: Inge Pont</p>

Eet Mee organiseert in deze periode regelmatig speciale Video-etentjes Weekenden met verrassingsmatches. Foto: Inge Pont

Even de sleur doorbreken met een video-etentje

  Nieuwsflits

UTRECHT - Door de voortdurende lockdown wordt het voor veel mensen steeds moeilijker om niet te verzinken in moedeloosheid, pessimisme en isolement. Spontaan nieuwe mensen ontmoeten blijft voorlopig lastig. De video-etentjes van Stichting Eet Mee blijken een goeie manier om dit te doorbreken: “Gezellig een uurtje de sleur doorbroken, nu heb ik weer iets leuks om aan terug te denken”, was de reactie van een van de vele deelnemers. 

Eet Mee organiseert in deze periode regelmatig speciale Video-etentjes Weekenden met verrassingsmatches, waarbij je elk vanuit je eigen huis virtueel toch met elkaar aan tafel zit, voor een gezellig praatje tijdens het eten. Op die manier kun je even uit je eigen omgeving stappen en weer eens een ander gesprek hebben. Het eerstvolgende Video-etentjes Weekend staat gepland op 26, 27 en 28 februari.  

Leuker dan verwacht

Hoewel het soms spannend kan zijn van tevoren, vertellen veel deelnemers dat hun video-etentje achteraf echt leuker was dan verwacht. Ook al zit je al de hele dag te videobellen, dit is heel anders dan een vergadering. Bevalt het? Dan kun je via het Eet Mee platform zelf ook matches gaan maken voor zo’n gezellig virtueel etentje, op elk moment van de week. “Het was een verrassingsavond. Je hoort verhalen van mensen die een heel ander leven hebben. Heel inspirerend” 

Meedoen 

Aanmelden kan via www.eetmee.nl Maak een profiel aan en meld je aan voor het Video-etentjes Weekend door op de dag te klikken waarop jij gematcht wilt worden. 

Stichting Eet Mee matcht je met een gezellig eetgroepje van 2 tot 4 personen en houdt rekening met de taal waarin je een gesprek kunt voeren. Het enige dat jij nodig hebt is een tablet of laptop en een goede Wifi-verbinding. Aanmelden kan tot en met woensdag 24 februari. 

Ingewikkeld?

Zou je wel mee willen doen maar lijkt het je ingewikkeld? Neem contact op met de Stichting Eet Mee, die graag helpt met een test.

Eet Mee brengt al ruim 10 jaar mensen via de keukentafel met elkaar in contact. Eet Mee is een landelijk platform van mensen die graag anderen ontmoeten, die houden van een goed gesprek en van lekker eten. ‘Mensen samenbrengen door thuis-etentjes.’ Met die gedachte is Stichting Eet Mee in de regio Utrecht opgericht. Zo ontstonden er al meer dan 10.000 matches. Met de komst van de coronapandemie is het aanbod uitgebreid met video-etentjes: samen eten vanuit huis. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden