<p>Meer informatie over het Jeugdorkest is te vinden op www.jeugdorkestleidscherijn.nl en via @jeugdorkestlr op Facebook en Instagram. Foto: Dinger Knoop &nbsp;</p>

Meer informatie over het Jeugdorkest is te vinden op www.jeugdorkestleidscherijn.nl en via @jeugdorkestlr op Facebook en Instagram. Foto: Dinger Knoop  

Jeugdorkest zoekt leden

  Nieuwsflits

VLEUTEN - Jeugdorkest Leidsche Rijn bestaat uit jonge muzikanten van 8 tot 13 jaar en is eind 2017 opgericht door Cultuur19 en Orkest van Utrecht. Onder leiding van de vaste dirigent, Michiel van Vliet (Orkest van Utrecht), oefent het orkest in deze coronatijd online. Op donderdag 1 april organiseert Jeugdorkest Leidsche Rijn voor geïnteresseerden een open repetitie.

Een instrument leren bespelen is leuk, maar samen spelen is nog veel leuker. De muzikanten van het Jeugdorkest Leidsche Rijn weten er alles van, want ze traden al regelmatig op in de wijk. Het orkest wil groeien en heeft daarom plek voor nieuwe, enthousiaste leden. 

Voor iedereen

De open repetitie is bedoeld voor iedereen die nieuwsgierig is naar het spelen in een orkest. Van 16.15 tot 17.15 uur zijn kinderen en ouders (gratis) welkom om te komen kijken. Als de maatregelen tegen corona het toelaten, vindt de open repetitie plaats op de vaste locatie in de CultuurCampus (Vleuterweide). Het orkest verwelkomt alle instrumenten uit een symfonieorkest: (alt)viool, cello en contrabas, maar ook fluit, klokkenspel en dergelijke. Jeugdorkest Leidsche Rijn is een zelfstandige stichting en treedt regelmatig op bij evenementen in de wijk, zoals het CampusFestival en het Leidsche Rijn Festival. Ook geeft het ieder jaar, samen met Orkest van Utrecht, een gezinsconcert in Theater CultuurCampus.

Aanmelden

Aanmelden kan via het formulier op www.jeugdorkestleidscherijn.nl/proefrepetitie. De CultuurCampus is gevestigd op Burchtpoort 5 in Vleuten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden