<p>Eigen foto</p>

Eigen foto

Online Mediacafé Politieke Portretten

  Nieuwsflits

UTRECHT - In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen neemt conservator Wytze Koppelman belangstellenden op zondag 14 maart tussen 14.00 en 15.30 uur mee langs de mooiste politieke portretten. 

 Van ‘De keuken van Kok’ (1998) tot aan ‘Jesse’ (2017): documentaires over politici zorgen vaak voor ophef en discussie. Ze geven de kijker ook een uniek kijkje achter de schermen. Waarom laten politici zich op deze manier vastleggen? En hoe houdt de maker de balans tussen het tonen van de werkelijkheid en de partijpolitieke pr-machine? 

Wytze Koppelman (Beeld en Geluid) illustreert zijn verhaal met beelden uit de schatkamers van Beeld en Geluid. De documentaire ‘De keuken van Kok’ wordt in zijn geheel vertoond. 

Via livestream

Vanwege de coronamaatregelen is het programma dit keer online via livestream. Aanmelden via de site van Bibliotheek Utrecht, tickets €5/ €2,50 voor bibliotheekleden. Een dag van tevoren krijg je de link naar de livestream per mail toegestuurd. 

Verkiezingen

Op de website van Bibliotheek Utrecht vind je een speciale pagina rond de verkiezingen. Met diverse stemwijzers, de Verkiezingskrant - ook in eenvoudige taal -, informatie over alle deelnemende politieke partijen, boeken van en over Nederlandse politici en boeken over de Nederlandse politiek. Zie bibliotheekutrecht.nl/verkiezingen.    

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden