<p>Op zaterdag 27 en zondag 28 maart voeren de jongeren hun monoloog telefonisch uit voor het publiek van Stadsschouwburg Utrecht. Foto: Bjorn Zillen XAPP.NL</p>

Op zaterdag 27 en zondag 28 maart voeren de jongeren hun monoloog telefonisch uit voor het publiek van Stadsschouwburg Utrecht. Foto: Bjorn Zillen XAPP.NL

(Foto: )

TelefoonTheater: monologen van jongeren door jouw telefoon

  Nieuwsflits

UTRECHT - Stadsschouwburg Utrecht en Jeugdtheaterschool Utrecht bieden jongeren tussen de 12 en 18 jaar een podium. Niet fysiek op de vloer, maar live via de telefoon. Op zaterdag 27 en zondag 28 maart voeren de jongeren hun monoloog telefonisch uit voor het publiek van Stadsschouwburg Utrecht.

Beide partijen vinden het belangrijk om jongeren juist nu een stem te geven. Hiervoor heeft Jeugdtheaterschool Utrecht een uniek concept bedacht, TelefoonTheater. Jongeren kunnen zich tot 14 maart opgeven voor dit project, vervolgens zal de Jeugdtheaterschool Utrecht de jongeren coachen bij het schrijven en uitvoeren van hun eigen monoloog. Op zaterdag 27 en zondag 28 maart voeren de jongeren hun monoloog telefonisch uit voor het publiek van Stadsschouwburg Utrecht.

Vol creativiteit

Jeugdtheaterschool Utrecht merkt dat veel jongeren vol zitten met creativiteit, maar die op dit moment nergens kwijt kunnen. Tijdens TelefoonTheater staat de kracht van het verhaal centraal. Jeugdtheaterschool Utrecht biedt de deelnemende jongeren ondersteuning bij het ontwikkelen van hun eigen monoloog: Hoe breng je tekst krachtig over met alleen het gebruik van je stem? Hoe dramatiseer je een idee en zorg je dat het een heldere tekst blijft?

Stem van jonge generatie

Het publiek luistert aan de andere kant van de lijn wat jongeren op dit moment te vertellen hebben. Zo krijgt het publiek de kans om de stem van de jonge generatie te horen.

Jongeren kunnen zich tot en met 14 maart opgeven via info@jeugdtheaterschoolutrecht.nl

Wil jij een luisterend oor zijn voor deze jongeren? Kaarten kosten 2 euro per monoloog en zijn verkrijgbaar via https://stadsschouwburg-utrecht.nl/agenda/2020-21-va-jan/telefoontheater/

Van 20.00-20.30 uur: monologen van 12-14 jarigen; van 20.30-21.00 uur: monologen van 14-16 jarigen; van 21.00-21.30 uur: monologen van 16-18 jarigen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden