"Fantastisch dat zoveel deelnemers van de loterij ervoor kiezen om speciaal ons museum te steunen",  zegt directeur Nicole Kuppens. Eigen foto
"Fantastisch dat zoveel deelnemers van de loterij ervoor kiezen om speciaal ons museum te steunen", zegt directeur Nicole Kuppens. Eigen foto

Ruim 621.000 euro voor het Spoorwegmuseum

  Nieuwsflits

Het Spoorwegmuseum is erg blij met de steun van de BankGiro Loterij. Het museum ontving een cheque van 621.287 euro. Dit bedrag bestaat uit een vaste jaarlijkse bijdrage van 300.000 euro plus een bijdrage van 321.287 euro van de deelnemers aan de BankGiro Loterij, die ervoor gekozen hebben direct voor het Spoorwegmuseum mee te spelen.

UTRECHT - "Het team van het Spoorwegmuseum is heel blij met de mogelijkheden die de BankGiro Loterij ons biedt", zegt directeur Nicole Kuppens. "En fantastisch dat zoveel deelnemers van de loterij ervoor kiezen om speciaal ons museum te steunen."

Het Spoorwegmuseum is momenteel gesloten vanwege de coronamaatregelen. Zodra de deuren weer open kunnen zal het museum direct uitpakken met de tentoonstelling 'Spoor van Verbeelding', over 150 jaar spoorwegaffiches. Centraal staat de vraag hoe reizigers met beeld werden verleid de trein te nemen. De veelal fraaie en kleurrijke affiches laten niet alleen de geschiedenis van het reizen per spoor zien, maar ook de ontwikkeling van ontwerpstijlen.

Spoorkenner

De tentoonstelling is samengesteld door publicist en spoorkenner Arjan den Boer, die over het onderwerp ook het boek '150 jaar spoorwegaffiches in Nederland' schreef. Het boek is inmiddels te koop.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden