<p>Duizend buren kunnen in de komende periode een lekker soepje verwachten. Foto: Johan Maaswinkel</p>

Duizend buren kunnen in de komende periode een lekker soepje verwachten. Foto: Johan Maaswinkel

Soep op de Stoep: Resto VanHarte tracteert buren

  Nieuwsflits

LEIDSCHE RIJN/KANALENEILAND - Duizend buren kunnen in de komende periode een lekker soepje verwachten. Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte verzorgt tien weken lang elke dinsdag en vrijdag ‘Soep op de stoep’ bij buren van de vestigingen in Kanaleneiland en Leidsche Rijn. 

“Juist de mensen die de deur helemaal niet uit komen in deze tijd dreigen buiten de boot te vallen”, aldus Jolanda Panis restomanager . “Door gewoon aan te bellen bij de mensen in onze buurt en hen te trakteren op een lekker, vers gemaakt soepje, hopen we ook deze mensen te bereiken en hen een hart onder de riem te steken”, zo vat ze deze actie samen. “De reacties op onze soepjes zijn hartverwarmend. En met deze actie ontmoeten we natuurlijk ook veel nieuwe buren. We kijken uit naar het moment dat we weer open kunnen gaan, zodat wie liever samen eet dan alleen, weer lekker kan aanschuiven aan de tafel.”

Tijdelijk afhaaldiners

Waar het enthousiaste team van koks en vrijwilligers normaal gezellige ontmoetingen organiseert rond de eettafel, is het nu zoeken naar andere manieren waarop eenzaamheid en sociaal isolement kunnen worden tegengegaan. “We organiseren in deze tijd afhaaldiners”, vertelt Jolanda, “met maximaal drie afhalers tegelijk. Zodat het veilig kan, maar het ook even een gezellig momentje kan zijn om even de deur uit te gaan, een praatje te maken en thuis te komen met een lekkere maaltijd.”

Plek om je thuis te voelen

Resto VanHarte is het levendige buurtrestaurant met betaalbare en gezonde driegangendiners. Iedereen is er welkom. De Resto’s zijn er voor iedereen, jong en oud, waar je ook vandaan komt. Buurtbewoners koken en eten hier samen, leren elkaar kennen en dragen zelf bij aan een leefbare buurt. De restaurants worden opgezet en gecoached door een klein team van professionals, maar drijven op de inzet van vrijwilligers. Resto VanHarte is synoniem aan meedoen en daarmee hét recept voor een betere buurt. 

Iedereen is welkom

Resto VanHarte strijdt al bijna vijftien jaar tegen eenzaamheid en sociaal isolement door mensen bij elkaar te brengen aan de eettafel. Iedereen is dan straks welkom bij het diner. 

Reserveren is verplicht via https://reserveren.restovanharte.nl/ of bel 0900 900 3030 op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.30 uur. Bijdrage voor het (afhaal)diner is 6 euro. Voor U-pas houders zijn de kosten 5 euro. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden