<p>&quot;Wij geven onze leerlingen graag mee dat het heel bijzonder is dat wij mogen stemmen&quot;, zegt meester Sanne Kuijt. Eigen foto&nbsp;</p>

"Wij geven onze leerlingen graag mee dat het heel bijzonder is dat wij mogen stemmen", zegt meester Sanne Kuijt. Eigen foto 

St. Bonifatiusschool viert verkiezingen met gebakje

  Nieuwsflits

HAARZUILENS - Op de St. Bonifatiusschool in Haarzuilens wordt in alle groepen aandacht besteed aan de Tweede Kamerverkiezingen. En omdat het recht om te stemmen heel belangrijk en bijzonder is, wordt dit gevierd met een gebakje.

“Wij geven onze leerlingen graag mee dat het heel bijzonder is dat wij mogen stemmen”, vertelt meester Sanne Kuijt. “Dat we in een vrij land wonen, dat zij opgroeien in een democratische samenleving. Dat je hier mag zijn wie je bent en mag stemmen op wie je wilt. En dat willen we graag vieren. Het is immers een groot goed.”

Extra bijzonder

“Dit jaar zijn de verkiezingen extra bijzonder”, aldus Kuijt, “niet in de laatste plaats omdat we een demissionair kabinet hebben, maar ook omdat ze in verband met Corona over drie dagen gesmeerd worden. Wij hebben voor het gemak woensdag 17 maart aangehouden. Om de leerlingen te laten zien hoe belangrijk deze Dag van de Democratie is en om de democratie extra in de spotlights te zetten, deelden we gebakjes uit. Democratie moet je namelijk vieren.”

Eigen stemposters 

De kinderen hebben ook zelf stemposters gemaakt. Die gingen vooral over klimaat en natuur. “Maar wat wil je ook, als je op een school zit die middenin prachtige natuur staat en waar sterk onderwijs in het groen de rode draad is”, zegt Sanne Kuijt. “De gymzaal is omgetoverd tot een stembureau voor de inwoners van Haarzuilens en omstreken. Zo konden de leerlingen van dichtbij zien hoe het stemmen in zijn werk gaat. Dit vonden ze allemaal heel erg interessant. Ze kunnen niet wachten tot ze zelf mogen stemmen.” 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden