Logo brugutrecht.nl


<p>Onder begeleiding van kunstdocent Verena Willems hebben de kinderen in diverse technieken gewerkt aan persoonlijke familiekistjes. Eigen foto</p>

Onder begeleiding van kunstdocent Verena Willems hebben de kinderen in diverse technieken gewerkt aan persoonlijke familiekistjes. Eigen foto

(Foto: )

Kleuters De Klimroos creatief in project ‘Wie ben ik?’

  Nieuwsflits

UTRECHT - Tijdens de projectlessen rondom het thema ‘Wie ben ik?’ op obs De Klimroos wordt de creativiteit van de leerlingen uit de groepen 1 en 2 volop aangesproken. Onder begeleiding van kunstdocent Verena Willems hebben de kinderen in diverse technieken gewerkt aan persoonlijke familiekistjes. Met deze kistjes kunnen zij verschillende aspecten van zichzelf en hun familie belichten.

Er zijn zelfportretten geschilderd, waarbij goed gekeken is naar de plaats van de ogen in het gezicht; via een spiegel, maar ook bij elkaar. Wat voor haar heb ik, stijl, krullen, kort, lang of een vlecht en hoe kan ik dat tekenen?

Speel je liever buiten of binnen? Wat is je lievelingseten? Waar droom je van? Waar hou je van? Vragen als deze zijn al tekenend, schilderend en met diverse materialen verbeeld.
Verf, karton, klei, papier, veren, knopen, dopjes en kralen waren ruim voorhanden.

Leren kennen

Door het werken aan de persoonlijke kistjes hebben de kinderen zichzelf en elkaar beter leren kennen. En dat is belangrijk op De Klimroos. In de komende weken komen de kistjes ‘tot leven’ tijdens de Stop-Motion-lessen van JeWeetZelfTV.

De creativiteit van de groepen 3 tot en met 8 wordt aangesproken middels lessen fotografie en stop-motion-techniek van JeWeetZelfTV. Er wordt toegewerkt naar een gezamenlijke, afsluitende presentatie.

Informatie

Meer informatie over obs De Klimroos is te vinden op: www.obsdeklimroos.com of Instagram: obs_de_klimroos

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten