Logo brugutrecht.nl


<p>Helaas laten mensen tijdens de wandeling door de natuur veel afval achter. Eigen foto</p>

Helaas laten mensen tijdens de wandeling door de natuur veel afval achter. Eigen foto

Utrecht en omgeving weer een stukje schoner

  Nieuwsflits

UTRECHT - Het was zaterdag weer Clean up Saturday. Vrijwilligers van het Regioteam Utrecht van het WNF hebben hun beste beentje voor gezet en Utrecht en omgeving weer een stuk schoner gemaakt. Met een vuilniszak en prikker hebben zij opnieuw een heleboel plastic zakjes, flesjes, glas, mondkapjes en ander afval verzameld.

Clean up Saturday is een initiatief van het WNF Utrecht. Door de Coronacrisis zitten veel mensen binnen. Daarom bestaat extra behoefte aan frisse lucht en een wandeling in de natuur. Vooral in een lang weekend, zoals het afgelopen paasweekend, trekken mensen eropuit. Helaas laten mensen tijdens de wandeling door de natuur veel afval achter.

Schade

En dat veroorzaakt schade aan de natuur en de dieren. De vrijwilligers van het WNF willen dat voorkomen en trekken er iedere eerste zaterdag van de maand op uit om in verschillende Utrechtse wijken en natuurgebieden zwerfafval op te ruimen.

Meedoen

Ook helpen om de mooie Utrechtse omgeving schoon te houden? Iedereen is van harte welkom. Op zaterdag 21 mei is de volgende ‘Clean up Saturday’. Op de Facebookpagina WWF Regioteam Utrecht kun je je aanmelden. Ook is daar vinden waar de vrijwilligers die dag aan het prikken zijn.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten