Logo brugutrecht.nl


<p>Acteurs Greg Nottrot en Floor Leene hoeven niet meer te werken, want ze zijn vervangen door twee robots. Foto: Sabine Rovers&nbsp;</p>

Acteurs Greg Nottrot en Floor Leene hoeven niet meer te werken, want ze zijn vervangen door twee robots. Foto: Sabine Rovers 

Het NUT komt met ‘Nooit meer werken’

  Nieuwsflits

LEIDSCHE RIJN - Het NUT presenteert deze zomer op locatie in Utrecht ‘Nooit meer werken’, een relatiedrama tussen twee robots. Op 22 juli gaat ‘Nooit meer werken’ in première. Het is de eerste voorstelling van het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) die gespeeld wordt door robots in plaats van mensen.

De voorstelling speelt zich af in de buitenlucht, op het Plantsoen van Boedapest, een nieuwe stadstuin in Leidsche Rijn. Na afloop eet het publiek een driegangendiner. ‘Nooit meer werken’ is de achtste zomerproductie van het NUT op locatie in Utrecht. Hhet NUT werkt intensief samen met de FNV. In het najaar gaat de voorstelling op tournee door Nederland.

Toekomst van werken

Het NUT verdiept zich dit jaar bij al haar producties in de toekomst van werken. ‘We staan op een kruispunt: zorgt de digitale revolutie voor massale werkloosheid of voor massale zelfontplooiing? Zijn robots dé oplossing voor een verstoorde werk/privé balans?’ In ‘Nooit meer werken’ laat het NUT de uiterste consequentie zien van de technologie die ons werk uit handen neemt. ‘Het belooft een mooie avond te worden, waarbij ieder van u gemiddeld 0,07 procent gelukkiger naar huis zal gaan. Volgens onze prognose zal 32 procent van jullie de avond als uniek ervaren, 12 procent zal zich gelouterd voelen, 41 procent is echt even lekker een avondje uit en 13 procent heeft het enorm naar zijn zin. 1 procent zal de voorstelling als ‘zo zo’ ervaren. Dit is veelal publiek dat mee moest van zijn of haar partner of collega’s uit het werkveld. Dan houden we nog zo’n 1 procent mensen over die zich vanavond ‘kut’ voelt.’

Vervangen

Acteurs Greg Nottrot en Floor Leene liggen aan de rand van een zwembad te nippen van hun cocktails. Ze hoeven niet meer te werken, want ze zijn vervangen door twee robots. Robot G1 en robot F1 spelen de voorstelling.

Concept, tekst en spel: Greg Nottrot en Floor Leene. Regie: Roeland Hofman. Vormgeving, robots en meer: Thierry Wilders. In samenwerking met: FNV, Jonge Honden, Berlijnplein Utrecht. Met dank aan: Fonds Podiumkunsten, Gemeente Utrecht.

Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) is het meest gastvrije theatergezelschap van Nederland. Vanuit thuisbasis Utrecht maakt het voorstellingen in de stad, het land en daarbuiten. Je ziet het NUT overal; in de buitenlucht, op bijzondere locaties en desnoods in theaters. De aankomende vier jaar bouwt het NUT aan de toekomst.

Theatrale talkshows

‘We onderzoeken de toekomst van werk (2021), de waarheid (2022), bezittingen (2023) en de dood (2024). In 2021 maken we - naast ‘Nooit meer werken’ - De Futuristen, een reeks theatrale talkshows over de toekomst van werk, in samenwerking met Studium Generale Universiteit Utrecht. Maar ook de familievoorstelling ‘HOOG’, over prestatiedrang bij kinderen en nog veel meer. Nooit meer werken; periode: vanaf 21 juli elke woensdag tot en met zondag om 18.00 uur; september tot en met november (data nog te bepalen). Locatie: Plantsoen van Boedapest. De kaartverkoop is al begonnen.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten