<p>Tijdens de webinar gaat Kees Rasch in op de bestuurlijke status van De Meern. Eigen foto</p>

Tijdens de webinar gaat Kees Rasch in op de bestuurlijke status van De Meern. Eigen foto

Webinar over geschiedenis De Meern en omstreken

  Nieuwsflits

DE MEERN - In de serie ‘De geschiedenis van ons gebied’ vindt op woensdag 21 april tussen 20.00 en 21.00 uur deel 2 plaats. Het is een webinar door Kees Rasch over de eeuwenoude historie van De Meern. 

Kees Rasch is oud-voorzitter van de Historische Vereniging. Hij heeft veel onderzoek gedaan naar de historie van Vleuten-De Meern en daar talrijke artikelen over geschreven. Over de Romeinse geschiedenis van De Meern, maar ook over de laatste decennia met bijvoorbeeld de nieuwbouw van De Woerd en Rijnvliet.

Bestuurlijke status

Tijdens de webinar gaat Kees Rasch in op de bestuurlijke status van De Meern. Het dorp De Meern lag in het verleden op het grondgebied van drie gemeenten: Oudenrijn, Veldhuizen en Vleuten. Later werden deze gemeenten samengevoegd tot Vleuten-De Meern. Ook komt aan bod hoe het dagelijks leven eruit zag in en rondom de Leidsche Rijn. Rasch zal bovendien een aantal bijzondere gebeurtenissen de revue laten passeren, zoals het neerschieten van een Duits vliegtuig op 10 mei 1940, achter de Metaalkathedraal.

Wijken die als vanouds bij De Meern horen, zoals De Woerd, ’t Weer, Langerak, Strijkviertel en Rijnvliet, komen ook aan bod. Dit webinar is een vervolg op de eerdere presentatie van Gerda Oskam over de geschiedenis van hetmgebied over Vleuten, Vleuterweide, Veldhuizen en de Balije. De webinar is terug te kijken via https://youtu.be/UFEYdwZu6T0

Derde lezing

Op 11 mei vindt de derde online lezing in deze serie plaats. Deze gaat over Terwijde, Hoge Weide en Lage Weide, en wordt eveneens door Gerda Oskam gegeven.

De webinar van Kees Rasch over De Meern e.o., vindt plaats op 21 april van 20.00 tot ongeveer 21.00 uur. Kosten voor deelname bedragen 2,50 euro. Voor leden van de Historische Vereniging is het gratis. 

Via Youtube

De online lezing is thuis op de eigen computer via Youtube te volgen. Ook kunnen, net als bij een gewone lezing, vragen worden gesteld stellen via de chatfunctie. De presentatie blijft na afloop beschikbaar via het Youtube kanaal.

Een ticket kan worden gekocht en de link voor deelname worden aangevraagd via de bestel-button op de website https://www.histvervdmh.nl/product/geschiedenis-van-de-meern-vooraankondiging-webinair-kees-rasch-d-d-21-april-2021/:

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden