Logo brugutrecht.nl


<p>Een schoollokaal in het Stadsklooster. Foto: Judith</p>

Een schoollokaal in het Stadsklooster. Foto: Judith

Les in het Stadsklooster

  Nieuwsflits

UTRECHT - Het Stadsklooster heeft een metamorfose ondergaan; van een podium voor inspirerende voorstellingen voor alle Utrechters tot schoolklas voor drie VWO-klassen van het Unic college. Anneke van het Stadsklooster zegt: “Door corona mochten we sinds december niet meer open voor voorstellingen en evenementen. Dus toen we hoorden dat middelbare scholen ruimte zochten om veilig les te kunnen geven, besloten we onze unieke locatie aan hen beschikbaar te stellen.”

Wat vinden de scholieren ervan om in het Stadsklooster les te krijgen? Yannick (5 VWO) vertelt dat school niet altijd leuk is, maar dat hij het wel heel fijn vindt om in het Stadsklooster zijn medeleerlingen weer te zien. De ervaring van het afgelopen jaar heeft hem geleerd dat fysiek onderwijs krijgen toch echt iets anders is dan thuis achter je laptop zitten. 

Een stuk leuker

De ontmoeting met leraren en medeleerlingen maakt de lessen misschien niet per se leerzamer, maar wel een stuk leuker. Een gevoel dat in zijn klas breed gedeeld wordt.

Na de zomervakantie kan iedereen weer van de mooie ruimte van het Stadsklooster genieten, bijv. tijdens voorstellingen op de zondagmiddag.  

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten