Logo brugutrecht.nl


<p>Op Pampus is geen waterleiding en wordt onderzocht of er ter plekke drinkwater gemaakt kan worden. Eigen foto</p>

Op Pampus is geen waterleiding en wordt onderzocht of er ter plekke drinkwater gemaakt kan worden. Eigen foto

(Foto: )

Documentaire ‘Wonen met water’ op RTV Utrecht

  Nieuwsflits

UTRECHT - De Nederlandse huishoudens verbruiken ongeveer twee derde van het water dat in Nederland door waterleidingbedrijven wordt geleverd. Hoe zorgen we in de toekomst voor voldoende drinkwater wanneer we door klimaatveranderingen steeds meer te maken krijgen met droogte? In de documentaire Wonen met water gaan we op zoek naar mogelijk oplossingen. De Docu: Wonen met water is op 25 april te zien op RTV Utrecht.

Doordat er steeds vaker sprake is van extreem weer, lange periodes van droogte en korte periodes waarin relatief veel regen valt, wordt er gezocht naar oplossingen om de drinkwatervoorraad in de toekomst op peil te houden en te voorkomen dat de grond verdroogt.

Geen waterleiding

Kunnen we ons toilet niet spoelen met regenwater of ons eigen gezuiverde douchewater? Op Pampus is geen waterleiding en wordt onderzocht of er ter plekke drinkwater gemaakt kan worden. Zou dat ook op andere plekken kunnen? In een nieuwbouwwijk in Renswoude worden grote regenwater opslagtanks ingebouwd onder de oprit. Met dit water wordt het toilet gespoeld en kan de tuin gesproeid worden. Hoe werkt dat precies? Je ziet het in de DocU: Wonen

Terugkijken

De documentaire Wonen met water, is mede mogelijk gemaakt door drinkwaterbedrijf Vitens en wordt uitgezonden op 25 april. Na uitzending is documentaire terug te kijken via rtvutrecht.nl/gemist.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten