Logo brugutrecht.nl


<p>Charley Atsma viel op door haar relaxte houding en inlevingsvermogen. Foto: Bibliotheek Eemland</p>

Charley Atsma viel op door haar relaxte houding en inlevingsvermogen. Foto: Bibliotheek Eemland

Charley Atsma op 26 mei in finale Voorleeswedstrijd

  Nieuwsflits

LEIDSCHE RIJN - Charley Atsma van OBS Waterrijk won donderdag de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd. Op woensdag 26 mei vertegenwoordigt zijn dan ook de provincie Utrecht tijdens de landelijke finale. Als Charley wint mag zij zich een jaar lang De Nationale Voorleeskampioen noemen. En is zij Kinderdirecteur 2021 van ‘t Kinderboekenmuseum.

Provinciaal voorleeskampioen word je niet zomaar. Charley moest het in de voorrondes opnemen tegen maar liefst tientallen kinderen uit de provincie. Eerst op haar eigen school, daarna in de Utrechtse stedelijke finale en vervolgens in Amersfoort tegen de andere stedelijke kampioenen. Daar las ze luid en duidelijk voor uit ‘Ik ben Vincent en ik ben niet bang’ van Enne Koens. Charley viel daarbij op door haar relaxte houding en inlevingsvermogen. 

Tekstbeleving

De Provinciale jury - Fatma Koser Kaya, wethouder Cultuur en Onderwijs Amersfoort, Jessica Jager, projectleider VoorleesExpress en Marthe Jongbloed, schrijver, theatermaker en docent - zei over Charley: “Tekstbeleving van Charley was enorm goed. Naast haar stem gebruikte ze haar mimiek en lijf om het verhaal te vertellen. Daarnaast heeft Charley een heel goed voorleesritme. Wat ook geweldig is, is dat Charley actief aan boekpromotie doet.”

Hele eer

Kinderdirecteur Kinderboekenmuseum Lies Pannevis van de Bibliotheek Eemland, die de provinciale finale organiseerde, hoopt - net als Charley - dat zíj op 26 mei tot nieuwe Nationale Voorleeskampioen wordt gekroond. Als de beker naar Utrecht komt, dan is dat een hele eer: naast de beste voorlezer van Nederland, mag de winnaar zich een jaar lang kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum noemen.

TivoliVredenburg

De landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd vindt plaats op woensdag 26 mei in TivoliVredenburg. Twaalf provinciale voorleeskampioenen strijden hier om de titel ‘Nationale Voorleeskampioen’. Er is een deskundige jury, een bijzondere presentatie én er wordt veel voorgelezen. Vanwege Corona is er voor klasgenootjes, leraren en familie een livestream. 

Info: www.denationalevoorleeswedstrijd.nl

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten