<p>Kinderen die viool, fluit, contrabas of cello spelen zijn van harte welkom om aan te sluiten. &nbsp;Foto: Dinger Knoop</p>

Kinderen die viool, fluit, contrabas of cello spelen zijn van harte welkom om aan te sluiten.  Foto: Dinger Knoop

Jeugdorkest zoekt jonge muzikanten voor gezamenlijk concert

  Nieuwsflits

LEIDSCHE RIJN - Jeugdorkest Leidsche Rijn geeft op zaterdag 19 juni een gezamenlijke uitvoering van Can’t stop the feeling met zoveel mogelijk kinderen die muziek maken. 

Kinderen die viool, fluit, contrabas of cello spelen zijn van harte welkom om aan te sluiten. Ook andere symfonische instrumenten zijn welkom. Michiel van Vliet, dirigent van het jeugdorkest, heeft voor elk instrument een partij gemaakt. Deelnemers kunnen in aanloop naar het optreden meespelen met de repetities op donderdag 20 en 27 mei, 3, 10 en 17 juni, van 16.15 tot 17.15 uur. 

Partij opvragen

Wie wil meedoen kan een partij opvragen door een mailtje met naam, leeftijd, instrument en naam van de muziekdocent/-school te sturen naar concert@jeugdorkestleidscherijn.nl.

Leuke video’s

Jeugdorkest Leidsche Rijn is inmiddels erg ervaren met het maken van leuke video’s. In de afgelopen coronamaanden verschenen al diverse filmpjes, zoals ‘The Lions sleeps tonight’ en ‘We all stand together’. Ook van ‘Can’t stop the feeling’ wordt een compilatie gemaakt. Kinderen kunnen de video waarin ze hun partij spelen mailen naar concert@jeugdorkestleidscherijn.nl om opgenomen te worden in de film.

Over het orkest

JOLR is in 2017 opgericht door Cultuur19 en Orkest van Utrecht en is in 2020 een zelfstandige vereniging geworden. Het orkest is er voor kinderen van 6 tot 13 jaar, die een instrument uit een symfonieorkest spelen. Vanuit de vaste repetitielocatie in de CultuurCampus maken ze kennis met samen muziek maken en opgaan in één geluid. Het Jeugdorkest Leidsche Rijn laat regelmatig van zich horen in de wijk, zoals bij het Leidsche Rijn Festival en het CampusFestival. Vaste dirigent is Michiel van Vliet.

Meer informatie is te vinden op www.jeugdorkestleidscherijn.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden