Logo brugutrecht.nl


<p>De kinderen kozen ervoor om De Nachtwacht van Rembrandt tot leven te wekken. Eigen foto</p>

De kinderen kozen ervoor om De Nachtwacht van Rembrandt tot leven te wekken. Eigen foto

Kinderen wekken De Nachtwacht tot leven

  Nieuwsflits

VLEUTEN-DE MEERN/LEIDSCHE RIJN - Een echte Rembrandt tot leven brengen, een kettingreactie van kinderen en materialen bouwen, een nieuw dansje bedenken samen met mascotte teQ en hockeyen met een zelfgemaakte stick. Zomaar wat uitdagingen voor de kinderen van KOKO Kinderopvang tijdens de Toekomst Challenge-dag, afgelopen donderdag. 

De Toekomt Challennge-dag werd een dag vol uitdagingen. Het doel ervan was: samen met plezier in beweging blijven. Gedurende de dag kregen de kinderen verschillende opdrachten. Alle opdrachten moesten ze binnen een bepaalde tijd uitvoeren. Zodra de opdracht was voltooid, kwam er weer een nieuwe opdracht. 

Levend schilderij

Vooral de uitdaging om een levend schilderij te maken, sprak tot de verbeelding. De kinderen kozen ervoor om De Nachtwacht van Rembrandt tot leven te wekken. “We waren allemaal een personage uit de geschiedenisboeken”, vertelt Bram (10). “En ik mocht de commandant zijn, echt cool!”

Bij een andere uitdaging werd de kinderen gevraagd om samen met teQ, de mascotte van de organisatie, een nieuwe dans te maken. “De kinderen hadden niet lang nodig om danspasjes te bedenken”, vertelt pedagogisch medewerker Lara enthousiast. Tegenwoordig zijn veel kinderen actief op TikTok, een app waarmee korte muziekvideo’s gemaakt en gedeeld worden. En op TikTok wordt wat afgedanst. “In het begin was het even spannend en durfde niet iedereen mee te doen. Maar uiteindelijk stond de hele groep, met elkaar te dansen!” 

Het Jaar van de Toekomst

De SWKGroep, waar KOKO Kinderopvang onderdeel van is, legt elk jaar de focus op een thema. In 2021 worden de kinderen meegenomen naar de toekomst: een jaar vol dromen, over leven in 2050 en nieuwe trends. Het kan altijd sneller, mooier, innovatiever, maar ook efficiënter en duurzamer. 

Alle kinderopvang-, zorg-, buurtwerk-, en onderwijsorganisaties van de SWKGroep gaan samen met de kinderen op weg naar de Wereld van 2050. De Toekomst Challenge-dag past hier perfect bij. 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten