Logo brugutrecht.nl


<p>In de komende weken zijn diverse dansgezelschappen in het Máximapark actief voor opnames. Eigen foto</p>

In de komende weken zijn diverse dansgezelschappen in het Máximapark actief voor opnames. Eigen foto

Dansers en beelden komen op film tot leven

  Nieuwsflits

LEIDSCHE RIJN  - In 2009 plaatste Beyond, destijds het masterplan voor kunst in Leidsche Rijn, zeven beelden van (inter)nationaal vermaarde makers in het Máximapark. Ieder jaar komen deze imposante kunstwerken tot leven tijdens Zingende Beelden, een ontdekkingstocht langs de mooiste plekken in het park. Cultuur19 nodigt professionele dansgezelschappen en beginnende dansers uit om voorstellingen te maken met de beelden als inspiratie en podium.

Omdat grote publieksevenementen nog niet zijn toegestaan, komen de dansers en beelden in 2021 tot leven op film. In de komende weken zijn diverse dansgezelschappen in het Máximapark actief voor opnames. Van elke voorstelling wordt een dansfilm gemaakt, die van 30 mei tot en met 30 juni zijn te bekijken bij de beelden in het park.

Programma

Op het programma staan de voorstellingen van Jasper van Luijk/SHIFFT, DC 1 II High & Dans Atelier 42, Serióós, Amadeus Lyceum in samenwerking met De Dansers, KLUB19 onder leiding van Sanne van Woudenberg (NEVA), Nina van der Zouwen en Illusionary Rockaz Company. De films worden gemaakt door Charlie Feld (Picture Bridge).

Cardboard brillen

Bij elk kunstwerk wordt een paaltje met QR-code geplaatst. Door met een smartphone de QR-code te scannen, zijn de films te bekijken in de omgeving waar ze zijn gemaakt. Voor een extra filmische beleving is een beperkt aantal Google cardboard brillen te verkrijgen bij diverse afhaalpunten in de wijk. Ook voorziet Cultuur19 in een routekaart door het Máximapark, te vinden op www.zingendebeelden.nl.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten