Logo brugutrecht.nl


<p>Jongeren krijgen een eigen plek om buiten te bewegen en elkaar te ontmoeten. Foto: Johan Maaswinkel</p>

Jongeren krijgen een eigen plek om buiten te bewegen en elkaar te ontmoeten. Foto: Johan Maaswinkel

Skateplek voor jeugd onder viaduct

  Nieuwsflits

VLEUTEN - Onder het spoorviaduct, ter hoogte van de Vleutensebaan en Rijnkennemerlaan-Noord, maakt de gemeente ruimte om te kunnen skaten. Jongeren krijgen een eigen plek om buiten te bewegen en elkaar te ontmoeten. Zo ontziet de gemeente andere plekken in de buurt waar nu geskate wordt op muurtjes en betonrandjes, dichter bij woningen.

Onder het brede en open viaduct ligt een flink stuk bestrating, dat niet direct een doorgaande verbinding is. Daarom is deze plek geschikt om in te vullen als ruimte om te bewegen en te ontmoeten voor jongeren van alle leeftijden. 

Een ontwerper heeft, in samenwerking met ervaren skaters met technische kennis, een ontwerp voor deze ruimte gemaakt. Er komt een aantal elementen, zoals verschillende curbs (randen) en een flatbar (lage railing). Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van bestaande en beschikbare materialen uit het bouwdepot van de gemeente. 

Schreeuwgeluiden onderzocht

Tijdens de voorbereiding zijn skate-, praat- en schreeuwgeluiden onderzocht. Uit dat onderzoek bleek dat er geen maatregelen nodig zijn, het past binnen de geluidsnormen. Omdat het viaduct zo breed en open is, zal geluid niet gaan galmen. Ook is de ruimte goed zichtbaar, wat bijdraagt aan de veiligheid.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten