Logo brugutrecht.nl


<p>Vrijwilligers Olga en Marlene in Cultureel Centrum De Schalm</p>

Vrijwilligers Olga en Marlene in Cultureel Centrum De Schalm

(Foto: Roberto Cancian)

Eerste zomeractiviteiten in De Schalm

  Nieuwsflits

DE MEERN - Vanaf de derde week van juli zullen er activiteiten in De Schalm worden georganiseerd. Voorheen was De Schalm in die periode zes weken dicht. “Het is voor het eerst dat er in de zomer activiteiten plaatsvinden in De Schalm”, zegt vrijwilligster Tineke. Door een samenwerking die is aangegaan met het Oranjefonds, zijn er onder meer cursussen bloemschikken, is er een pubquiz en zal er een spelletjesmiddag worden georganiseerd.

Door Roberto Cancian

Het is vrijdagmiddag als Olga, Marlene en Tineke de plannen uiteenzetten voor de activiteiten die ze de komende tijd willen organiseren. “Wij willen deze activiteiten doen om vereenzaming onder de mensen tegen te gaan”, legt de 57-jarige Marlene uit. Waar de activiteiten vaak stoppen in de zomer, is er nu - mede vanwege alle beperkingen die gelden - voor gekozen om juist in deze periode mensen op een verantwoorde manier bij elkaar te brengen. “Wij willen mensen actief houden door bijvoorbeeld jeu de boules of reuzemikado aan te bieden, maar dat de mensen ook direct even bij kunnen kletsen. Daar is echt behoefte aan, zeker in deze moeilijke tijd”, geeft de 74-jarige Olga aan. Net als Tineke zijn Marlene en Olga al jarenlang een vertrouwd gezicht bij De Schalm. 

Op de kaart

“In januari is er een mail uitgegaan vanuit het bestuur over wat te doen en hoe we De Schalm op de kaart kunnen zetten. Zelf ben ik drie middagen werkzaam in de naschoolse opvang. Daar zijn wij een tijd de noodopvang geweest voor kinderen met ouders die in cruciale beroepen werkzaam zijn. Je bent erg beperkt in je sociale leven, dan is het fijn om even de deur uit te kunnen”, legt de 54-jarige Tineke uit. Dat bevestigt Olga die administratiewerkzaamheden doet in De Schalm en ook bij Kasteel de Haar normaliter werkzaam is. “Om dag na dag thuis te zitten is niet fijn. De eerste lockdown, waarin we van maart tot juni dicht waren, was ook best pittig.” Er wordt nu vooral vooruit gekeken. “In 2023 bestaat De Schalm vijftig jaar. Als kind kwam ik hier al. De broers van mijn man hebben De Schalm zelfs gebouwd”, aldus Marlene. 

Start kinderdisco

Vijf en twintig jaar terug was ze ook bij de start van de kinderdisco. “Er gebeurt gewoon altijd veel in De Schalm”, vervolgt Marlene. Het drietal kijkt er naar uit om de activiteiten rustig op te starten, zodra het kan. “In de grote zaal kunnen we niet met meer dan 28 mensen, wellicht zijn er in de zomer meer mogelijkheden door de versoepelingen”, geeft Olga aan. Volgens de planning is op woensdag 21 juli de cursus bloemschikken, die de woensdag daarop (28 juli) gevolgd wordt door de spelletjesmiddag, de pubquiz (4 augustis), een barbecue (11 augustus), een filmmiddag op 18 augustus en tenslotte een bingo op 25 augustus. De activiteiten hebben Tineke, Olga en Marlene gezamenlijk bedacht. “Wanneer dit aanslaat, wellicht kunnen we het de komende jaren dan herhalen”, zegt Olga. Een taakverdeling is er niet gemaakt. “Wij zijn assertief dus dat komt wel goed”, zegt Marlene. Reserveren/info: www.schalmdemeern.nl

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten