Logo brugutrecht.nl


<p>Charley Atsma (uiterst links)&nbsp; las een fragment voor uit 'Ik ben Vincent en ik ben niet bang' van Enne Koens.&nbsp;</p>

Charley Atsma (uiterst links)  las een fragment voor uit 'Ik ben Vincent en ik ben niet bang' van Enne Koens. 

(Foto: Nationale Voorleeswedstrijd)

Charley Atsma derde bij Nationale Voorleeswedstrijd

  Nieuwsflits

UTRECHT - De Utrechtse Charley Atsma, leerlinge van OBS Waterrijk, heeft de derde prijs behaald in de landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. In TivoliVredenburg nam zij het vorige week woensdag op tegen elf andere provinciale voorleeskampioenen.

Charley las een fragment voor uit ‘Ik ben Vincent en ik ben niet bang’ van Enne Koens. De jury zei over haar optreden: “Ze had een leuke inleiding, las vol enthousiasme en zelfvertrouwen en ze eindigde ook nog eens met een spannende cliffhanger.” Hoe het verhaal afloopt verklapte Charley niet na het voorlezen. “Dat moet iedereen maar zelf gaan lezen”, zei ze.

De jury had lovende woorden over alle deelnemers. “De finalisten hadden heel leuke, gevarieerde boeken gekozen. De kwaliteit van alle twaalf finalisten was heel goed, wat onze keuze er niet makkelijker op maakte. Opvallend was dat er geen zenuwen te zien waren bij de finalisten”, aldus juryvoorzitter Manon Sikkel.

Winnaar

Winnaar werd de Zuid-Hollandse voorleeskampioen Mohammed Oulad Chaib. Naast de Nationale Voorleeskampioen is hij het komende jaar ook de speciale kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Hier krijgt hij een belangrijke rol bij het organiseren van exposities en op kinderen gerichte evenementen. De Overijsselse Nora Jonkers werd tweede.

In totaal deden er dit jaar 2837 schoolkampioenen uit heel Nederland mee aan de Nationale Voorleeswedstrijd. Favoriete schrijvers waren dit jaar Roald Dahl en Tosca Menten. Het meest voorgelezen boek van 2020-2021 was, net als vorig jaar, ‘Dagboek van een Muts’ van de Amerikaanse schrijfster Rachel Renee Russell.

Jaarlijks

De Nationale Voorleeswedstrijd is een jaarlijkse wedstrijd voor de groepen zeven en acht van de basisschool. De editie van dit jaar was de 26ste.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden