<p>Blije gezichten nu de terrassen weer open zijn en er steeds meer mogelijk is.</p>

Blije gezichten nu de terrassen weer open zijn en er steeds meer mogelijk is.

(Foto: Roberto Cancian)

‘Dit is waar je het samen voor doet’

  Nieuwsflits

VLEUTERWEIDE - Het is woensdagmiddag, even na 16.00 uur. De terrassen in Vleuterweide zitten niet vol maar de mensen die er zijn, genieten van het zonnetje bij een temperatuur van nog steeds 27 graden. “Het is super dat we weer open zijn, de mensen zijn er ook echt blij mee”, geeft de 24-jarige Aukje aan bij Café De Burcht.

Door Roberto Cancian

Voordat ze haar verhaal doet, geeft ze instructies aan collega’s en brengt ze nog wat te drinken naar mensen die buiten in het zonnetje zitten. “Sorry hoor, het is best druk met voorbereidingen aangezien er zo ook gasten komen voor het diner.” Een paar minuten later heeft ze even tijd, ondertussen vanuit haar ooghoeken alles in de gaten houdend. “De Burcht is sinds september van het afgelopen jaar geopend. Wij zijn vijf weken open geweest waarna het weer dicht moest. Wij hebben in die tijd wel afhalen gedaan maar dit is natuurlijk veel leuker.” Samen met Lotte en Femke stuurt ze het team aan. “Wij zijn een soort huiskamer van de wijk. Mensen zijn blij dat ze weer bij ons terecht kunnen, dat horen wij van hen. Dat is waar je het voor doet.” 

Vervroegd

De openingstijd bij De Burcht is vervroegd naar 08.00 uur. “Het is van ontbijt tot diner en borrel. Wij hebben dit ook echt gemist.” Dat ze weer voldoende meters maakt, dat merkt ze aan haar voeten. “Ja, dat is wel weer even wennen”, lacht ze voordat ze weer richting de klanten op het terras gaat. De 22-jarige Yasmin geniet buiten van het zonnetje. “Lekker om vanuit het werk nog even naar het terras te kunnen om een wijntje te drinken met een portie bitterballen erbij. Dat de zon dan ook nog schijnt, dat maakt het helemaal top”, zegt ze. Een stukje verderop genieten twee vriendinnen van een ijsje terwijl ze over het water uitkijken. “Heerlijk dat het weer mogelijk is om een terrasje te pakken, dat hebben wij ook net gedaan maar nu nog even hier genieten van een hoorntje”, zegt één van hen. 

Al elf jaar

Bij Olive geeft Christina aan dat het veel te lang heeft geduurd voordat de deuren weer open mochten. “Wij zitten hier op deze plek al elf jaar en zijn uiteraard blij dat we de mensen nu weer mogen ontvangen. Je merkt dat de mensen echt blij zijn, iedereen wil het normale leven graag weer oppakken”, zegt ze. Dat ze de zaak elf maanden moest sluiten, vindt Christina niet helemaal eerlijk. “Het is een lastige tijd geweest, het was echt zoeken hoe we de tijd door konden komen. Een zeer stressvolle tijd.” Vanaf afgelopen weekend mogen alle restaurants, naast mensen ontvangen op het terras, ook weer gasten binnen ontvangen. “Heel fijn, wel kunnen we nog personeel gebruiken aangezien veel medewerkers die in restaurants werkten, ergens anders zijn gaan werken de laatste maanden.” 

Soort huiskamer

Bij De Burcht schuiven weer mensen aan op het terras. “Hier in de buurt is dit één van de weinige plekken waar mensen terecht kunnen. Wij zijn een soort huiskamer van Vleuterweide”, geeft Aukje aan voordat ze de volgende bestelling opneemt. Zo lang het zonnetje schijnt, blijven de mensen komen om heerlijk op het terras te zitten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden