<p>Het Museum nodigt een ieder van harte uit om, samen met hen, op onderzoek uit te gaan.&nbsp;</p>

Het Museum nodigt een ieder van harte uit om, samen met hen, op onderzoek uit te gaan. 

(Foto: Johan Maaswinkel)

Mobiel museum vertelt historie

  Nieuwsflits

LEIDSCHE RIJN - Het Reizend Boerderij Museum voor Vergeten Vaardigheden, ofwel Travelling Farm Museum, is een idee van een aantal kunstenaars uit Leidsche Rijn. Ze hebben wielen gezet onder een museum. Het museum vertelt over de recente geschiedenis van Leidsche Rijn en vergeten vaardigheden op het gebied van landbouw en voedselproductie.

Heeft de grond waarop wij nu leven een verhaal te vertellen? Kunnen we daar samen naar luisteren? En wat heeft de grond dan te zeggen? En de insecten die erin rondkruipen? Of de kinderen die erop spelen? En áls we dat doen, wat kunnen we daarvan leren? Welke ambachten en verhalen liggen verborgen en verankerd in de grond waar we op leven? Wat is er over van ons agrarische verleden in deze nieuwbouwwijk? Kunnen we misschien iets leren van dat verleden?

Uitnodiging

Het Museum nodigt een ieder van harte uit om, samen met hen, op onderzoek uit te gaan. Ga mee op reis, bezoek hun bijeenkomsten en workshops in Leidsche Rijn. Samen op zoek gaan naar de antwoorden en samen de verhalen schrijven van het Reizende Boeren Museum voor Vergeten Ambachten: een mobiel mee-doe-museum, dat luistert naar het verleden en heden van Leidsche Rijn.

Touroverzicht

Zaterdag begon de Tour met een tocht op de fiets naar het voedselbos in Haarzuilens. Op 12 juni gaat de Tour naar Microrganics, op 19 juni naar Stekkers + Raum, op 26 juni naar Melktap Harmelen, op 3 juli naar Moestuin de Haar, op 10 juli naar Kasvio, op 21 augustus is er de Tour op Degrowth Summit en op 28 augustus de Tour naar de Hoef. Aanmelden is verplicht en kan via mailto:timdepot@gmail.com. De tours zijn gratis. Maximaal aantal bezoekers: 15. Alle tours vertrekken vanaf Boerderij Terweide, naast het winkelcentrum. De Tours zijn gratis en voor iedereen toegankelijk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden