<p>De radijsjes in Moestuin de Haar doen het ook goed. Eigen foto</p>

De radijsjes in Moestuin de Haar doen het ook goed. Eigen foto

Moestuin de Haar groeit goed

  Nieuwsflits

HAARZUILENS - Moestuin de Haar durft te zeggen dat ze in 2020 een zeer succesvolle start heeft gemaakt. De opbouw van de moestuin is begonnen in het najaar van 2019. Toen werden de eerste 50 oogstdeelnemers verwelkomd. In 2020 groeide dit aantal door naar 75. In de ‘winterperiode’ is gewerkt aan het uitbreiden van de faciliteiten van de moestuin, om in 2021 te kunnen starten met 150 oogstdeelnemers.

Naast de nieuwe oogstaandeelnemers verwelkomt Moestuin de Haar ook alle leerlingen van de Bonifatiusschool uit Haarzuilens. Alle groepen komen zes keer in het seizoen langs om te helpen, leren en genieten van de moestuin. De eerste bezoeken waren eind april, bij de start van het moestuinseizoen.

Middentuin

In 2021 groeit in het hart van de moestuin de Middentuin. Hier groeide eerder al de kruidentuin. Deze wordt verder ingericht met een educatietuin, een beleeftuin en een picknickplaats, gedurende het seizoen. Op woensdag van 10.00 tot 16.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur is een ieder  van harte welkom om van de tuin te genieten.

Vrienden en Partners

Om al die groei te ondersteunen en te zorgen dat veel mensen van de tuin kunnen meegenieten, start Moestuin de Haar met een ‘Vrienden en Partners van’ programma. Het gaat om Vrienden die de moestuin zeker één jaar willen steunen en Partners die dat voor langere tijd met een groter bedrag willen doen. Dit kan privé, maar ook zakelijk. 

Meer informatie hierover is te vinden op moestuindehaar.nl/stichting.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden