Logo brugutrecht.nl


<p>Het team van Resto VanHarte Leidsche Rijn kijkt uit naar weer écht samen eten. Reserveren: https://reserveren.restovanharte.nl of bel 0900 900 3030. Eigen foto</p>

Het team van Resto VanHarte Leidsche Rijn kijkt uit naar weer écht samen eten. Reserveren: https://reserveren.restovanharte.nl of bel 0900 900 3030. Eigen foto

VanHarte test coronaproof eten

  Nieuwsflits

LEIDSCHE RIJN - Resto VanHarte Leidsche Rijn deed onlangs een test om te bekijken hoe het sociaal buurtrestaurant coronaproof kan worden heropend. Er is onder meer een tafelopstelling gemaakt waarbij gasten gezellig samen kunnen eten, maar dan wel veilig, op anderhalve meter afstand. “Sfeervol en toch veilig”, aldus restomanager Jolanda Panis. “Zo kunnen we onze gasten vanaf nu weer goed ontvangen.”

Wel blijft de mogelijkheid afhaaldiners te bestellen voorlopig bestaan. “Vanwege de afstandsregel kunnen we minder gasten dan gewoonlijk ontvangen in ons restaurant. Daarom zullen we twee shifts gaan organiseren. Voor wie er niet bij kan of nog niet durft, is de afhaalmogelijkheid. We hebben afgelopen tijd gezien dat mensen ook creatief zijn en hun afhaalmaaltijd gezellig samen gingen eten aan een picknickbankje in de buurt. Met dit weer ook geen slecht alternatief”, glimlacht Jolanda.

Hart onder de riem

De afgelopen periode heeft Resto VanHarte, geholpen door vaste vrijwilligers en heel veel andere mensen in de wijk, zoveel mogelijk mensen een hart onder de riem gestoken. Zo zijn er wekelijks lekkere, vers gemaakte soepjes langs gebracht bij buurtbewoners, telkens in een andere straat. Er zijn zelfs feestelijke diners bij mensen aan huis bezorgd, met een gezellig praatje van een vrijwilliger van het buurtrestaurant. Alles om mensen in deze moeilijke tijden te laten weten dat ze niet vergeten worden. Vrijwilliger en buurtbewoner Radboud Wanders zegt: “Het is zo leuk om dat samen met wijkgenoten te kunnen doen, en van mensen te horen hoe goed het hen gedaan heeft. We krijgen wekelijks mailtjes van mensen die ons bedanken voor de verrassing die ze aan de deur gekregen hebben.”

Resto VanHarte strijdt al zo’n vijftien jaar tegen eenzaamheid en sociaal isolement, door mensen aan tafel bij elkaar te brengen. Iedereen is welkom.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden